Zapojte svou třídu do Minisčítání 2020 a vyhrajte super ceny

2. prosinec 2020

Až do 13. prosince 2020 se můžete zúčastnit  zábavného projektu Českého statistického úřadu. Čekají na vás i pěkné výhry.

„Statistika nuda je, má však cenné údaje…“ zpívá se v jedné pohádkové písničce. Jenže ona to nuda vůbec být nemusí! Co to statistika vůbec je? K čemu jsou dobrá čísla a co nám můžou říct? I to se dozvíte, když se kouknete na video.

Zapojte se do Minisčítání

Co je Minisčítání?

Projekt Českého statistického úřadu, který se jmenuje Minisčítání, vám odpoví na všechny otázky. A hlavně vás přesvědčí, že statistika může být ohromně zábavná, kromě toho, že má cenné údaje, o kterých se zpívá v té písničce.

Soutěž o krásné ceny

Minisčítání se může zúčastnit i vaše třída, pokud jste alespoň čtvrťáci. Registrovat se můžete na stránce www.miniscitani.cz až do 13. prosince. Lehce si osvojíte dovednosti jako je sběr dat, jejich zpracování a využití. Můžou se z vás stát odborníci na statistiku a ještě máte šanci vyhrát super ceny.

A na závěr se koukněte na další video, které vám ukáže, co je to sčítání lidu. Proč počítat lidi? K čemu je to dobré? A jak se to dělá?

Pusť si video