Zelený čtvrtek

2. duben 2015

Dnes je Zelený čtvrtek. Možná, že si, stejně jako Ušoun, říkáte, proč není třeba oranžový nebo růžový.

Dnešní díl Ušounových Velikonoc přinese nejenom vysvětlení názvu Zelený čtvrtek, ale i jedno odhalení.

Fotopříběh: Jak si udělat „zelenou večeři“

Zalévali jste poctivě řeřichu? Jestli ano, můžete si dnes, na Zelený čtvrtek, udělat svoji vlastní „zelenou“ večeři.

Kromě vypěstované řeřichy si připravte chleba, máslo a nějakou další zeleninu. My jsme použili mrkev, kedlubnu a okurku. Potřebovat budete i příborový nůž a nůžky.

Takhle krásně vyroste řeřicha po týdnu

Namažte si chleba máslem a pak si vezměte nůžky a řeřichu na svůj namazaný chleba pěkně nastříhejte.

Pak už si stačí jen namazat chleba máslem...

Chleba s řeřichou pak můžete podle své fantazie dozdobit další zeleninou.

...nastříhat řeřichu...

Nám například doslova rozkvetl pod rukama. Kytičky jsme vykrájeli nožem s ostrou špičkou. Když to budete dělat pod dohledem dospělých, půjde vám to určitě skvěle. A pro vás mladší máme taky tip. Z okurky jde vykrájet kytička i kulatým příborovým nožem.

...nasypat řeřichu na chleby...

A teď už jen: Dobrou chuť! :-)

A takhle krásně to pak vypadá! Dobrou chuť :-)

Pohádka už tu není, ale možná vás zaujme nějaká jiná z naší sekce (Ne)pohádky.

Spustit audio

Pusť si video