Zelený čtvrtek
Dnes je Zelený čtvrtek. Možná, že si, stejně jako Ušoun, říkáte, proč není třeba oranžový nebo růžový.
Dnešní díl Ušounových Velikonoc přinese nejenom vysvětlení názvu Zelený čtvrtek, ale i jedno odhalení.
Fotopříběh: Jak si udělat „zelenou večeři“
Zalévali jste poctivě řeřichu? Jestli ano, můžete si dnes, na Zelený čtvrtek, udělat svoji vlastní „zelenou“ večeři.
Kromě vypěstované řeřichy si připravte chleba, máslo a nějakou další zeleninu. My jsme použili mrkev, kedlubnu a okurku. Potřebovat budete i příborový nůž a nůžky.
Namažte si chleba máslem a pak si vezměte nůžky a řeřichu na svůj namazaný chleba pěkně nastříhejte.
Chleba s řeřichou pak můžete podle své fantazie dozdobit další zeleninou.
Nám například doslova rozkvetl pod rukama. Kytičky jsme vykrájeli nožem s ostrou špičkou. Když to budete dělat pod dohledem dospělých, půjde vám to určitě skvěle. A pro vás mladší máme taky tip. Z okurky jde vykrájet kytička i kulatým příborovým nožem.
A teď už jen: Dobrou chuť! :-)
Pohádka už tu není, ale možná vás zaujme nějaká jiná z naší sekce (Ne)pohádky.