Zlatý oříšek Rádia Junior 2016

23. srpen 2016

Hokejová brankářka, tanečnice, gymnastka, modelář, parta, která rozdá radost, nebo někdo úplně jiný? Kdo si odnese cenu pro nejtalentovanějšího juniora Zlatý oříšek Rádia Junior? O tom rozhodnete vy! Poslechněte si rozhovory s finalisty soutěže a pak někomu z nich pošlete hlas.

Jak hlasovat:
Jako správný porotce si vyber svého favorita a pak mu pošli hlas na e-mailovou adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu mailu napiš heslo Zlatý oříšek a do textu jméno juniora, kterému fandíš. Z jedné emailové adresy je možné poslat jen jeden hlas.

Hlasovat můžeš od 29. srpna do 2. září (do 20:00).
Vítěze vyhlásíme v Klubu Rádia Junior 9. září 2016.


Soutěžící a rozhovory s nimi:

Martin Benda
12 let, Úžice u Kralup nad Vltavou. Bubeník, který už má 1. místo v celostátním kole na bicí a dostal se i do semifinále soutěže Česko Slovensko má talent.

Sabina Dajčarová
14 let, Šumná. Zabývá se sportovní střelbou ze vzduchové pušky a sportovní malorážky, několikanásobná umístění na různých střeleckých soutěžích v České republice.

Martin Benda

Karolína Dejová
8 let, Kopřivnice. Zlato vybojovala na soutěži Vienna Dance Open za představení „Popelky“ a „Čertíci“ a za duo „Vyznání“ na mezinárodním festivalu Mia.

Sabina Dajčarová

Dětský divadelní soubor Tyl
Parta holek a kluků, Mladá Boleslav. Se svými představeními účinkovali na Pojizerských hrách v Dobrovicích, v Dolních Stakorách a v místních školách a školkách.

Karolína Dejová

Kateřina Dvořáková
12 let, Benešov. Stala se první gólmankou v chlapeckém týmu HC Podblanicko Benešov a druhou gólmankou v ženském ligovém týmu – dospělé ženy – Cherokie Brno.

Dětský divadelní soubor Tyl

Alexandra Fialová
13 let, Svitavy. Malířka s mnoha cenami z výtvarných soutěží v ČR, např. 1. místo – Mladý módní tvůrce, 1. místo – Památky Pardubického kraje, 1. místo – Ekoznámka 2015 a podobně.

Kateřina Dvořáková

Nela Fialová
12 let, Velká Dobrá. Básnířka, která už vydala svoji první sbírku pod názvem „Slepice v Africe“. Také zpívá, hraje na klávesy a flétnu, tancuje latinsko-americké tance.

Alexandra Fialová

Havráňata
Holky a kluci z 9. třídy, Ronov nad Doubravou. Okouzlila je fyzika. Získali 3. místo v mezinárodní soutěži s fyzikálním zaměřením Pohár vědy – Neuron 2015.

Nela Fialová

Klára Házová
14 let, Rasošky. Tanečnice s třásněmi (POM POM) a mažoretka, mistryně světa a Evropy v roce 2015 S v kategorii Solo junior.

Havráňata

Jsme tým
Sestřenice Bětka (11 let) a Eliška (14 let), Třebihošť. Jejich největším zájmem a radostí je pomáhat druhým (pořádají benefiční akce, předčítají v Domově důchodců atd.), tancují, recitují, zajímá je literatura, výtvarné umění apod.

Klára Házová

Kryštof Klein
12 let, Říčany. Uchvátil ho americký step, clogging a street dance. Sbírá první místa na stepařských a tanečních soutěžích, stal se i mistrem ČR cloggingu ve své kategorii.

Jsme tým

Andrea Kurečajová
9 let, Most. Její zálibou je tanec a akrobacie s kruhy hulla-hop. Je nejmladší dívka, která veřejně vystupuje s obručemi. Na svém těle jich umí roztočit deset. Roku 2015 se účastnila talentové soutěže Česko Slovensko má talent.

Kryštof Klein

Dobruše Lukášová
14 let, Třebín. Zajímá se o včelařství, biologii a ekologii. Sama se dokáže postarat o včelstvo a získala 4. místo v národním kole soutěže Zlatá včela.

Andrea Kurečajová

Natálie Maleňáková
14 let, Olomouc. Učarovala jí astronomie, matematika a fyzika, umístila se několikrát na prvních místech v různých astronomických olympiádách a Pythagoriádách.

Dobruše Lukášová

Minioskarky
Skupina holek, Karlovy Vary. Věnují se twirlingu. Roku 2015 se staly mistryněmi ČR v kategorii Dance team junior. Vyhrály Evropský pohár a Karlovarskou růži.

Natálie Maleňáková

Michal Nedoma
12 let, Abertamy. Motokrosový jezdec na strojích s kubaturou 60–85 ccm. V roce 2014 se stal mistrem republiky, v roce 2015 obsadil 3. místo na MČR ve vyšší kategorii – starší junioři.

Minioskarky

Julie Pásková
11 let, Říčany. Má ráda jezdectví. Roku 2015 mistryně ČR ve všestrannosti pony, 6. místo na MČR pony v drezúře, vítězka celoročního seriálu Benjamin Cup 2014 ve všestrannosti (military) atd.

Michal Nedoma

Kristýna Pěnkavová
13 let, Vlašim. Stolní tenistka, která se už stala mistrem České republiky ve dvouhře i čtyřhře mladších žákyň 2015.

Julie Pásková

Nela Polášková
14 let, Brno. Tanečnice v klasickém a moderním tanci (balet), moderní gymnastika, v roce 2015 vybojovala 2 zlaté medaile pro ČR v kategorii klasický tanec děti a moderní a současný tanec děti na Dance World Cupu.

Kristýna Pěnkavová

Adam Rojko
11 let, Kunice. Zabývá se korejským uměním sebeobrany teakwon-do, ve kterém je trojnásobným mistrem ČR. Medailista mezinárodní soutěže Best of the best.

Nela Polášková

Ludmila Rosenbaumová
12 let, Otice. Zaujala ji příčná flétna a teakwon-do. S flétnou se několikrát umístila na 1. místě v různých hudebních soutěžích, v bojovém umění – 2. místo v soutěži Czech Open 2015.

Adam Rojko

František Řihánek
13 let, Ostrov nad Ohří. Železniční modelář, hokejista, 2015 – mistr Evropy v kategorii „modely vozů“ (2. místo ve všech kategoriích).

Ludmila Rosenbaumová

Sabina Stehlíková
14 let, Vysoké Mýto. Učarovala jí hra na akordeon, v roce 2015 získala 2. místo na Mezinárodní akordeonové soutěži v Česku a 1. místo na Slovensku, ocenění Mladý talent Pardubického kraje.

František Řihánek

Veronika Šebáková
13 let, Praha 4. Gymnastka, 2015 – mistryně republiky, vítězka mnoha dalších soutěží, za největší úspěch považuje 1. místo v soutěži Memorial Gajdoše (vítězství v závodu družstev, jednotlivců i dvojic).

Sabina Stehlíková

Zuzana Tekely
12 let, Ostrov. Karatistka, která obsadila řadu prvních míst na mezinárodních soutěžích i soutěžích v ČR. Zajímá se i o koně a divadlo.

Veronika Šebáková

Vojtěch Turland
14 let, Brno. Všestranný hoch, který se zabývá logikou, matematikou, fyzikou, angličtinou, hrou na housle, 4 druhy fléten a sborovým zpěvem. Má za sebou mnoho úspěchů – např. 1. místo v soutěži Eurorebus (zeměpis).

Zuzana Tekely

TV Jáchymov
Lukáš Mayer a Pavel Hrubý, 11 let, Jáchymov. Založili a provozují televizní duo TV Jáchymov, kde je jeden z nich moderátor a druhý kameraman.

Vojtěch Turland

Jaroslav Voříšek
14 let, Kroměříž. Všestranný hudebník – sólový a komorní zpěv, hra na tenor a pozoun, bicí a klavír, velké množství prvních míst na různých hudebních soutěžích v ČR.

TV Jáchymov

Mateusz Wojnarovicz
14 let, Ostrava – Poruba. IT specialista, finalista mezinárodní soutěže Malujeme po síti (kategorie počítačová animace), 2015 – 1. místo v soutěži Bajtík.

Jaroslav Voříšek

Klára Zaykova
13 let, Praha. Jejími zálibami jsou housle, golf a aikido. Umístila se např. na druhém místě v soutěži Housle Premio Clivis v Římě anebo na 3. místě v golfovém turnaji President Master Cup 2010.

Mateusz Wojnarovicz

Klára Zaykova
autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Pusť si video