Známe vítěze Zlatého oříšku Rádia Junior 2016!

10. září 2016

Pro letošní rok je dohlasováno! Sošku ptáčka držícího zlatý oříšek si díky vašim hlasům odnáší Klára Házová, která je několikanásobnou mistryní v mažoretkovém sportu.

Mažoretkový sport propojuje prvky gymnastiky, baletu a tance. Vystupuje se v něm s třásněmi, kterým se říká pom pomy, a jak jsme se dozvěděli od Kláry a její trenérky Anety Brindové, konkurence je v tomto sportu opravdu veliká. Soutěží v něm už docela malé, tří, čtyřleté děti, stejně jako dospělí. Dokonce je to sport, ve kterém soutěží i kluci. Nakonec proč ne, když základem je řada akrobatických prvků. I Klára umí například hvězdu bez doteku rukou a nejrůznější přemety.

Hostem Klubu Rádia Junior byla ale i ředitelka Nadačního fondu Zlatý oříšek Iva Rašková, od které jsme se dozvěděli, že ještě celý měsíc (až do 10. října) můžete posílat přihlášky do nového ročníku soutěže. Udělat to můžete sami, nebo vás mohou přihlásit rodiče, kamarádi, učitelé, trenéři, prarodiče, prostě každý, kdo ve vás vidí talent. Důležité je, aby vám bylo od 6 do 15 let. Podrobnosti o soutěži a přihlášku najdete na www.zlatyorisek.cz.

Spustit audio