O holčičce s dlouhými vlasy. Veselý seriál o kouzelné proměně

22. srpen 2024

Seznamte se s osmiletou Agátou, o které si všichni mysleli, že je kluk, protože místo vlasů měla na hlavě jemné chmýří. 

To se však rázem změnilo, když Agáta jednou o prázdninách na chatě snědla takovou kyselou bobuli. Z ničeho nic jí narostly ty nejdelší vlasy široko daleko a její život se obrátil vzhůru nohama! Jaká dobrodružství s tak dlouhými vlasy zažije?

Čte: Klára Suchá
Dramaturgie: Lenka Veverková
Režie: Martina Schlegelová
Natočeno: 2012

Pohádky skřítka Hajaji můžete poslouchat každý den živě od 19:50 hodin ve vysílání Rádia Junior a po odvysílání ještě po dobu 28 dní online – spolu s dalšími pohádkami a příběhy na webu junior.rozhlas.cz/pribehy nebo v aplikaci mujRozhlas.
Něco pro rodiče:
Nestihli jste si poslechnout u nás na webu? Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

Agátě je líto, že si ji všichni pletou s klukem, protože nemá dlouhé vlasy. Jednoho se však vypraví se svou babičkou a pejskem Májou do lesa a natrefí na podivné zelenomodrožluté bobule! Ochutná je?

Jak Agáta uvízla ve dveřích

Potom, co Agáta snědla na v lese kouzelné bobule, narostly jí ty nejdelší vlasy široko daleko! Vždycky si takové přála, ale teď zjistila, že to není tak bezva, jak si myslela... Vlasy za sebou tahá po zemi a každou chvíli si je někde přivře nebo skřípne. Co se Agátě stane první školní den? Proč nepřijde na vyučování včas?

Jak se Agáta bála kadeřnice

Osmileté Agátě se splnilo velké přání a narostly jí ty nejdelší vlasy široko daleko! Kluci ze třídy se jí konečně přestali posmívat za chmýří, co měla dřív na hlavě, ale škádlit dlouhovlásku stejně nepřestali! Proč bude muset Agáta jít ke kadeřnici? Nechá se u ní ostříhat?

Jak Agáta zachránila kotě

Dnes vás Hajaja zavede za osmiletou Agátou, holčičkou s nejdelšími vlasy široko daleko! Právě díky nim dokáže zachránit maličké kotě, které uvízlo na stromě a bojí se slézt dolů. Jak se to Agátě podaří?

Jak Agáta rozbila výlohu

Od té doby, co má Agáta nejdelší vlasy široko daleko, si všichni lidé všímají hlavně jejího účesu. Nejen, že jej obdivují a chválí, ale také Agátu zahrnují různými dárečky a pozornostmi. Tu v obchodě dostane lízátko navíc, u zubařky dvoje omalovánky, v cukrárně zas kopeček zmrzliny zdarma... Přijde vám to spravedlivé? Ale dá se vůbec zlobit na princezny?

Jak se Agáta ztratila v lese

Hajaja vás zavede do lesa, v němž se ztratila osmiletá Agáta se svou fenkou Májou. Kdyby alespoň bylo léto... Je však zima a všude okolo je sníh...Ještěže má Agáta tak dlouhé vlasy, do kterých se může zabalit jako do tlustého svetru. Kdo holčičku nakonec zachrání?

Jak Agáta našla dlouhý vlas

Naposledy se podíváme za osmiletou Agátou, která ke svému překvapení ve sněhu najde vlas, který je delší než ty její! Čí je? Copak už nebude holčičkou s nejdelšími vlasy široko daleko? To se musí vypátrat! Jak tohle dopadne? O tom vám poví Hajaja.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související