5 tipů na zábavné karetní hry pro děti. Jak se tvoří deskovky?

17. říjen 2021

Nechce se vám ven, protože je tam zima? Připravte si nějaké zobání, uvelebte se na gauči nebo jen tak na zemi a zahrajte si deskovou nebo karetní hru.

Nudíte se? Už vás nebaví koukat do mobilu a všechna nová videa jste si pustili už pětkrát? Máme pro vás tip! Přemluvte rodinu, nebo zavolejte kámarádům a zahrajte si spolu nějakou zábavnou hru!

Čtěte také

Pryč jsou doby, kdy frčelo Člověče nezlob se nebo Dostihy a sázky. Tyhle deskovky z časů, kdy byli vaši rodiče malí, jsou sice pořád super, ale vy teď máte na výběr mezi stovkami nejrůznějších společenských her. A pořád vznikají nové a nové kousky.

Reportérka Jana Rychterová se vypravila za autory jedné takové novinky s názvem Terra Futura, aby zjistila, o čem je a jak se vůbec taková hra vymýšlí a připravuje. Co jí Viktorie Tenzerová, Petr Vojtěch a Jindřich Pavlásek prozradili? Poslechněte si reportáž a dozvíte se to.

5 tipů na karetní hry pro celou rodinu

Nechce se vám rozkládat herní plán po půlce obýváku? Pusťte se do karetní hry! Ty jsou totiž často nenáročné, rychlé a extra zábavné. A tady od nás máte několik našich redakčních tipů pro začátek.

  • Port Royal – Strategická karetní hra ze světa námořníků a pirátů.
  • Safari bar – Zvládnete nacpat 12 zvířátek do baru?
  • Střelené kachny – Jednoduchá oddychovka, která zaručeně pobaví.
  • 6 bere! – Snadná hra potrápí a procvičí vás postřeh i logické myšlení.
  • Dobble – Rychlá hra vyžaduje zapojit i hlasivky. Kdo zakřičí, vyhraje!

Přejeme hodně zábavy a žádné hádky při hraní :-)

Pusťte si ke hraní Rádio Junior >>

autor: kpe
Spustit audio

Související