Bláznivé rekordy: Kolik měří nejdelší chlupy na uších nebo nejvyšší účes na světě?

8. únor 2023

Co všechno jsou lidé ochotní zkusit, aby si připsali světový rekord? Na sport zapomeňte. V podcastu Síťovka se podíváme na pořádně ulítlá prvenství.

Terka Rašová tentokrát ulovila do své tašky Síťovky samé kuriozity a samá nej. Našla na Instagramu stránku guinnessworldrecords, kterou sleduje přes 4,8 milionu fanoušků. Jsou tam zajímavá, někdy i dost vtipná videa a fotky týkající se rekordů z celého světa.

Je tam nejmenší žena na světě, která měří 62,8 cm, největší muž na světě, který má přes 2.4 metru, žena s největšíma nohama na světě, jejíž chodidla jsou 33 cm dlouhá, a taky pán, který má nejdelší chlupy na uších, ty mají 18,1 cm.

Najdete tam i video, ve kterém skáče pes Balu na zadních tlapkách se svým páníčkem přes švihadlo. Balu je pes, který udělal na zadních tlapkách za půl minuty nejvíc přeskoků (32) na světě. Roztomilý papoušek Chico zas ujel nejrychleji 5 metrů na koloběžce. Zvládnul to za 14.58 vteřin. A nejstarší želvě na světě, Jonathanovi, je 190 let. T

Tipli byste si, kolik měří nejvyšší účes na světě? 2, 9 metrů. Paní nebo slečna, které ho udělali na hlavě, měla speciální přilbu, na kterou jí připevnili konstrukci a na tu nandali umělé vlasy a další ozdoby. Modelka má na krku dokonce límec, možná proto, že je účes tak těžký, že by si mohla hnout s krkem. 2. 9 metrů, to je účes větší, než je ona sama!

Ještě nemáte dost? Poslechněte si tento díl podcastu Síťovka a uslyšíte toho daleko víc. Třeba to, kolik spodních kalhotek si zvládne obléknout jedna slečna za půl minuty. Nebo v jaké rychlosti dokázal udělat řízený smyk pán, který řídil auto nohou.

Pořad Síťovka můžete poslouchat každou středu v 17:30 v živém vysílání Rádia Junior >> Propásli jste některý z dílů? Nevadí! Poslechněte si ho kdykoli online na webu Rádia Junior >>

Spustit audio

Související