Bojím se téměř pokaždé, říká vyhledávaný kaskadér

20. únor 2020

Jakub Hašek začínal jako parkourista. Teď se věnuje i kaskadérství. Dubloval Jana Cinu v pohádce Čertí brko i Jesse Eisenberga v připravovaném zahraničním filmu Resistance. 

Premiéru v roli kaskadéra si Jakub odbyl v seriálu Expozitura, kde ho „srazilo“ auto. Mezi herce, které zastupuje (neboli dubluje) nejčastěji, paří bratři Matěj a Kryštof Hádkovi. V pohádce Čertí brko za Jana Cinu skákal ze zdi a dokonce i padal do studny. Pracuje taky na zahraničních filmech, a tak se setkal například s hercem Jessem Eisenbergem, hvězdou filmů Sociální síť a Zombieland.

Rád padá do krabic

Obdivovatel mistra bojových umění Jackieho Chana se specializuje na pády a nejraději skáče do kartonových krabic. Má za sebou spoustu odvážných kousků včetně nočního skoku ze střechy devítimetrového domu do ledové řeky, která byla jen dva a půl metru hluboká. I když se prý před náročnějšími úkoly pokaždé bojí, říká: „Člověk musí mít pro strach uděláno."

Kaskadéra Jakuba Haška vyzpovídal Jenda Kovařík a Denisa kimlová

V čem se podle něj liší natáčení českého filmu od zahraniční produkce? Jak vypadá běžný natáčecí den kaskadéra a který kostým byl životu nebezpečný?

Poslechněte si rozhovor z odpoledního vysílání Junioru s Denisou Kimlovou a Jendou Kovaříkem. Malou ukázku pádu nám Kuba předvedl i na kameru, tak se podívejte na video.

Související