Čaj se nevaří, ale připravuje. Nebojte se do něj přidat hřebíček, nebo badyán

14. prosinec 2020

Příprava čaje je obřad, který potřebuje čas a taky chuť naučit se něco nového a dobrého. Čajovníci z Dobré čajovny z Pardubic vědí, jak na to. 

Hosté Jitky Slezákové jsou experti na čaje. Boleslav a Nela Nevělíkovi prozradí recept na čaj, který zahřeje, zavoní a hlavně zachutná! Třeba ho naservírujete rodině o Vánocích.

Prozradíme taky, kde čajovník roste, jak vypadá, jak se sklízí a taky zpracovává. A víte, proč se nemá říkat, že si jdete „uvařit“ čaj?  Vždyť čaj se přece nevaří třeba jako brambory. Jen ho zaléváme horkou vodou a louhujeme.

Takže až na něj příště dostanete chuť, poproste maminku, ať vám čaj „připraví“. A řekněte jí, ať vám do něj přidá i nějaké koření. Třeba skořici, nebo badyán (ten se dává taky do perníku). Uvidíte, jaká to bude dobrota.

Boleslav a Nela Nevělíkovi s dcerkou

Víc už se dozvíte, když si poslechnete rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Jitka Slezáková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio