Čaj se nevaří, ale připravuje. Nebojte se do něj přidat hřebíček, nebo badyán
Příprava čaje je obřad, který potřebuje čas a taky chuť naučit se něco nového a dobrého. Čajovníci z Dobré čajovny z Pardubic vědí, jak na to.
Hosté Jitky Slezákové jsou experti na čaje. Boleslav a Nela Nevělíkovi prozradí recept na čaj, který zahřeje, zavoní a hlavně zachutná! Třeba ho naservírujete rodině o Vánocích.
Prozradíme taky, kde čajovník roste, jak vypadá, jak se sklízí a taky zpracovává. A víte, proč se nemá říkat, že si jdete „uvařit“ čaj? Vždyť čaj se přece nevaří třeba jako brambory. Jen ho zaléváme horkou vodou a louhujeme.
Takže až na něj příště dostanete chuť, poproste maminku, ať vám čaj „připraví“. A řekněte jí, ať vám do něj přidá i nějaké koření. Třeba skořici, nebo badyán (ten se dává taky do perníku). Uvidíte, jaká to bude dobrota.
Víc už se dozvíte, když si poslechnete rozhovor.
Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.
Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.