Čeští ochranáři chytají v Indonésii pytláky a pašeráky a zachraňují ohrožené luskouny, želvy i korály

5. únor 2023

Totál talkshow se vydává do Indonésie, kde právě působí mnoho českých ochranářů přírody. Chrání outloně, luskouny, želvy i korály.

Ve studiu v Praze pořad moderují Denisa a Tonda a o 11 520 kilometrů dál na Bali je u mikrofonu  Viki. A Viki nás coby průvodkyně naučí důležitá slovíčka, nebo prozradí, co se v Indonésii nejčastěji jí.

Tomáš Ouhel, Viki Seifertová a František Příbrský

Nezůstaneme ale jen na Bali. Taky se podíváme na ostrov Sumatra, kde se potkáme s Františkem Příbrským, který tam právě staví ekologickou školu a bude vyprávět, jak zachraňuje outloně z rukou pytláků a pašeráků.

Stejně tak i Tomáš Ouhel s organizací Lestari chytá pytláky a pašeráky, kteří obchodují se zvířaty a s produkty z nich. Nedávno se Tomášovi a jeho kolegům podařilo hned několik úspěšných akcí, což rozhodně musíte slyšet!

A povídat si bude Viki i s Adélou Hemelíkovou, která chrání mořské korály a taky zkoumá DNA u želv, aby mohla společně s kolegy z Indonésie a Austrálie zjistit, odkud pochází mořské želvy, které pytláci chytají kvůli želvovině, z níž potom vyrábí suvenýry.

Na závěr se pak moderátoři spojí také s Kristýnou Novákovou, ředitelkou CCBC – České Koalice pro Ochranu Biodiverzity, která všechny ochranáře, o nichž bude řeč, spojuje. Můžete se těšit na pozvánku na festival, který si rozhodně nechcete nechat ujít!

Víc uslyšíte v Totál talkshow!

Pořad si můžete živě i ze záznamu pustit na webu Rádia Junior a audioportálu mujRozhlas

Spustit audio

Související