Jak se žije mezi nitěmi a dráty. Chce to dobrá záda, prozradila o své profesi loutkoherečka

26. únor 2020

Kateřina Tichá se pohybuje v kouzelném světě barevných příběhů. Víte, jak jednotlivé druhy loutek rozpoznat a že se dají vyrobit i z plastové lahve?

Kateřina Tichá chtěla být původně učitelkou. Má na to i školu. Pak se ale pustila do studia loutkoherectví, které se jí líbilo už od malička. Dnes hraje nejen pro děti, ale taky pro jejich rodiče. Dobře vymyšlené představení totiž baví i dospělé a vůbec nevadí, že se jedná třeba o pohádku.

Pozor na záda!

Co všechno tahle profese obnáší? Kromě hereckého talentu to chce taky trochu fyzičku. Kateřina prozradila, že vodit loutky je pořádně náročné hlavně na záda. Loutkoherec se totiž často hodně naklání a některé loutky mohou být i docela těžké.

Loutková velmoc

I když hrála všude možně po světě, moc ráda se vrací do Polska. Tam má totiž loutkové divadlo velkou tradici a diváci ho tam zbožňují. Loutkoherci jsou tam daleko větší hvězdy, než třeba u nás.

Jak rozpoznat různé druhy loutek? A z čeho všeho se dají vyrobit? I na to se ptala Jana Rychterová a její spolumoderátor Patrik Ondříček. Tak si to poslechněte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. 

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Jana Rychterová , Redakce Rádia Junior
Spustit audio