Jiří Macháček, Čechomor a další slavní hudebníci pomáhají v projektu Hudbou spolu

10. prosinec 2020

Do Vánoc ještě pár dnů zbývá, co si takhle zpříjemnit čekání poslechem nových písniček? Tyhle navíc ještě pomáhají.

Známí hudebníci, organizátoři festivalu United Islands of Prague a McDonald’s spojili své síly a vytvořili projekt Hudbou spolu. Ten pomáhá Nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který spojuje děti v nemocnicích s jejich rodinami.

Poslechněte si slavné zpěváky a hudebníky

V rámci projektu vzniklo patnáct veselých písniček pro malé i velké posluchače. Uslyšíte třeba Jiřího Macháčka ze skupiny Mig 21, Michala Prokopa a Kateřinu Marii Tichou nebo členy kapely Čechomor.

Některé písničky budou úplně nové, některé vám možná budou znít povědomě. Od 11. prosince až do Vánoc si je můžete poslechnout i ve vysílání Rádia Junior.

Co je to nadační fond?

Nadační fond Dům Ronalda McDonalda je charitativní organizace působící na celém světě, podporuje nemocné děti a jejich rodiny. Hlavním projektem fondu je výstavba Domů Ronalda McDonalda.

To jsou ubytovací zařízení u nemocnic, díky kterým mohou rodiny vážně nemocných dětí zůstat v jejich blízkosti zdarma a po celou dobu dlouhé hospitalizace. Po celém světě jich stojí už tři sta sedmdesát šest a ten první český se už velmi brzy začne stavět u pražské nemocnice v Motole.

Zaujalo vás to? Více si o projektu Hudbou spolu můžete přečíst na webu www.hudbouspolu.cz a pokud vás zajímá něco víc o Nadačním fondu, tak navštivte jejich stránky www.drmcd.cz.

Pusť si video