Eva Sinkovičová

redaktorka a moderátorka

Zvídavá redaktorka a moderátorka Rádia Junior

Co všechno v Českém rozhlase děláš?
Na Rádiu Junior připravuji pořad Zvídavec, který běží každý všední den. Provázím i talkshow Trenduj. Připravuji soutěže, točím reportáže, domlouvám hosty do vysílání. Určitě mě znáte i jako moderátorku odpoledního vysílání Junioru. Někdy mne můžete slyšet i na Wavu jako příležitostnou reportérku nebo na Vltavě v reportážích s tipy na výlet.

Co děláš, když zrovna nejsi v Rádiu?
Hraju v divadle, hlavně pro děti, v angličtině, ale i česky. Taky jsem lektorka dětského divadelního ateliéru. Když mám úplně volno, tak se nejradši toulám v přírodě, vyrážím pod stan, do hor, ale i k moři. Ráda cestuju, objevuju nová místa, tradice a poznávám lidi. A taky si hodně užívám spaní a jsem filmový a seriálový nadšenec.

Kam by ses nejraději podívala?
Asi na Bali do chrámů a na pláže, do Nepálu za mnichy, kteří žijí v horách nebo do Ameriky. Vlastně bych postupně chtěla navštívit celý svět. Ale bude mi bohatě stačit, když stihnu aspoň půlku.

Jak by vypadal tvůj ideální den?
Neměl by začít příliš brzo, musím se přece pořádně vyspat! :-) Dala bych si dobrou snídani s nějakou milou osobu a k ní velké kafe. Chvíli bych si četla super knížku a taky bych vyvenčila svého psa, kterého zatím nemám, ale přeju si ho už od mala.

Pak bych se vypravila s kamarády na výlet a večer bych odehrála své oblíbené představení. Po potlesku spokojených diváků bych doma zhlédla jeden díl seriálu Přátelé a do pěti minut usnula.

Kdyby ti zlatá rybka slíbila, že ti splní nějaké přání, co by to bylo?
Přála bych si, aby neexistovaly nemoci a lidé byli v životě šťastní a spokojení. Ale možná by tenhle ideální svět měl zase jiné mouchy, co já vím.

Jaký jsi ročník? 
Vzniku České republiky.

Co nejraději posloucháš?
Šumění moře a smích lidí, které mám ráda.

Tvé nejoblíbenější filmy?
Z českých asi klasika Pelíšky, Na samotě u lesa a Želary, z cizích asi Life Is Beautiful a A Beautiful Mind.

Jestli čteš, tak většinou? 
Odpočinkovou literaturu, takže hlavně romány, třeba od Mornštajnové nebo Dvořákové a tak. A ještě různé cestovatelské knihy.

K jídlu a pití máš nejraději co? 
Kafe a zelený čaj, italskou kuchyni a zeleninu všeho druhu.

Všechny články

Stránky