Jóga je nástroj k jednoduššímu životu. Cvičit ji mohou i malé děti, doporučuje jogínka

16. únor 2023

Jakým způsobem jóga prospívá tělu a mysli? S jogínkou jsme probrali, jak se vyučuje v Indii i jak s ní začít. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Alžbětu Dunn k józe přivedla maminka. Pak ji studovala v Londýně, Indii i Praze. Pořádá jógové pobyty a každý týden vede několik lekcí v Praze. O cvičení a jeho přínosech se s ní ve studiu pobavila Eva Sinkovičová

Jóga je velmi oblíbené cvičení mezi dospělými. Propadli jí slavní herci i influenceři. Mohou ji ale cvičit i děti? „Jasně! Čím dřív, tím líp,“ přitakává Alžběta. „U malých dětí se cvičení trošku liší. Nemají velkou trpělivost, takže se tam většinou používá nějaký příběh, zvířátka a přirovnání, aby je to bavilo,“ vysvětluje.

Člověk je díky józe pružnější i vrovnanější. „Dokáže pomoct trošku se stresem, s náladou i se zavázáním tkaniček. Cítím se klidnější,“ popisuje výhody pravidelného cvičení a jeho přínos v každodenním životě jogínka. „Jóga je takový nástroj, který nám pomáhá život dělat jednodušším,“ dodává.

Jak probíhal kurz v Indii, kde byl Alžbětiným učitelem filozofie bývalý mnich? Je velký rozdíl jógu cvičit a učit ji? Poslechněte si celý podcast Klub Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související