Karel Schulz: Princezna z kapradí - kopie

20. duben 2020

Půvabný pohádkový příběh plný protikladů. Účinkují Věra Galatíková, Jaroslav Konečný, Viktor Preiss nebo Martin Zounar. Poslouchejte do neděle 19. dubna 2020.

Druhá pohádka ke kulatému výročí narození režiséra Karla Weinlicha. Láska je nejmocnější lék skoro na všechny neduhy, zvláště na nemoc srdce, které je z ledu. Pomůže i princi, který trpí zimou a nemůže se zahřát.

Když se v království narodí syn, Pán tmy mu chce darovat květ laskavce, který nosí lásku. Král však takový dar odmítne, opovrhuje kouzelným květem. Pán tmy v důsledku královy pýchy novorozeně prokleje a přisoudí princi, že bude mít srdce z ledu, bude krutý a zlý.

Naštěstí je tu ještě Paní světla a její sudba. Ta praví, že se narodí víla, která bude mít sílu prince uzdravit. Musí se ale objevit člověk, který by z lásky k princi dokázal najít kouzelný květ laskavce ukrytý pod zemí. Potom se zase rozvine na zemi láska a laskavec bude kvést.

Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

  • Božena Němcová: Sůl nad zlato

    Pohádková klasika v režii Karla Weinlicha z 80. let. S Rudolfem Hrušínským, Martinem Růžkem nebo Pavlem Křížem. Poslouchejte exkluzivně celý měsíc až do 5. května 2020.

  • Karel Weinlich

    Král rozhlasových pohádek