Kilo párků i trenažér na dojení kozy. Jaká jsou nejkurióznější vánoční přání seniorů?

27. listopad 2019

Oblíbený projekt Ježíškova vnoučata je v plném proudu. Jeho koordinátorka Marietta Prajslerová prozradila nejvtipnější přání lidí z domovů pro seniory.

Když chcete udělat o Vánocích radost nejen svým blízkým, ale i úplně cizím a třeba i opuštěným lidem, stačí se podívat na web jeziskovavnoucata.rozhlas.cz. Tam senioři zveřejňují svá přání a kdokoli jim je může splnit.

Zapojily se tisíce lidí 

V současné době je na webu přes 13 700 přání a víc jak 13 100 z nich už je splněných, nebo rezervovaných. Zájem je tak jako každý rok obrovský. 

Salám i výlet letadlem 

A co si senioři nejvíc přejí? Podle koordinátorky Ježíškových vnoučat, kterou si do odpoledního vysílání Rádia Junior pozval Michal Zelenka, to jsou hlavně běžné věci, jako je kosmetika nebo oblečení. Objevují se ale i vtipná přání. Několik pánů si přálo celou štangli uheráku a jedna obdarovaná se už těší na kilo párků, které hodlá sníst úplně sama.

O dobrodružné povaze babiček a dědečků svědčí i taková přání, jako je proletět se v letadle, nebo si užít jízdu rychlým autem. Kuriózní přání pak projevila jedna paní, která vyrůstala na vesnici. Chtěla by totiž trenažér na dojení kozy.

Víc už si poslechněte v rozhovoru.

 Nalaďte si Rádio Junior online.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio