Komiks může vytvořit každý, tvrdí jeden z nejznámějších českých kreslířů

16. srpen 2019

Petr Kopl má práci jako ze snu! Živí ho kreslení komiksů a ilustrování knížek. Jenže někdy to může být i pěkná dřina, jak se od něj v Klubu Rádia Junior dozvěděla Jana Rychterová. Kolik toho za den nakreslí? A jak se podle něj pozná talent?

Nad komiksy přemýšlí celý den. Kreslení věnuje mnoho hodin. A je to vidět. Připravuje už druhý díl oblíbeného Komiksového náčrtníku. Jeho práci jste mohli vídat například ve Čtyřlístku, kam kreslil příběhy dvou čarodějek Morgavsy a Morgany. Ty si teď můžete pořídit i v knižní podobě. Dobře ho znají čtenáři knih Veroniky Válkové, nebo časopisu ABC. A co dělal Petr před tím, než se začal věnovat kreslení na plný úvazek? Prozradíme, že třeba válel sudy v pivovaru.

Petr nám taky řekl, jak se podle něj pozná talent. Hlavní je, aby člověk kreslil s radostí a zápalem. Komiks může ale vytvořit každý. Jestli bude dobrý, o tom pak rozhodne právě talent autora.

Zkoušel někdy namalovat i obraz? Jak vypadá jeho pracovní den? A jak se dá kreslením pomáhat dobré věci? To všechno zjistíte, když si poslechnete audio.

Spustit audio

Související