Legendární Křižíkova fontána nabídne magickou show. Režisér zapojil prvky moderního cirkusu

9. červen 2021

V živelné show, ve které hraje hlavní roli legendární Křižíkova fontána, použil režisér Marek Solnička moderní technologie a prvky nového cirkusu. Jaký je výsledek?

Křižíkova fontána je krásná atrakce na holešovickém výstavišti v Praze. Existuje už sto třicet let a dokáže vykouzlit kouzelnou atmosféru. Zvlášť, když se spojí s hudbou nebo úžasným divadelním představením. To pak vznikne show, která vám vyrazí dech.

Magická fontána

A právě takovou podívanou s názvem Magická fontána teď bude výstaviště hostit i díky Marku Solničkovi. Ten do představení zapojil i moderní technologie a prvky nového cirkusu. Co je to ale ten nový cirkus?

Magická fontána

„Je to umělecký směr, který kombinuje lidské umění s různými rekvizitami a třeba závěsnou akrobacii. Je to vlastně forma cirkusu, kde se nepoužívají zvířata, ale je to zaměřené na umění lidské,“ vysvětlil Marek.

Jak se Marek naučil ovládat více jak tisíc dvě stě samostatných trysek fontány? A jak se připravuje taková velkolepá show? I na to se ho zeptala Klára Nováková, tak si to poslechněte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio