Legendy zimních sportů v Totál Talkshow! Hokejový brankář Dominik Hašek, běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová a parahokejista Zdeněk Krupička

25. prosinec 2022

Tentokrát se vypravíme na sníh a led. Jak skvělí sportovci vzpomínají na své začátky a vrcholy kariéry?

Sportovní nadšenci Vojta a Pepíno spolu se sportovně komickou Denisou vyzpovídají tři legendy zimního sportu: slavného hokejového brankáře Dominika Haška, legendu běhu na lyžích Kateřinu Neumannovou a nezničitelného parahokejistu Zdeňka Krupičku. A samozřejmě si připomenou i jejich úspěchy.

Vrátíme se do Turína roku 2006 a díky archivním záznamům zažijeme ty neuvěřitelné emoce, když naše běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová v dramatickém závěru závodu získala olympijské zlato. Vzápětí se dozvíme, že právě tohoto vítězství si i Kateřina cení ve své kariéře ze všeho nejvíc. Ale užila si i letní olympiádu jako cyklistka.

S Dominikem Haškem se zase podíváme do roku 1998 a připomeneme si, jak Česká hokejová reprezentace vyhrála Olympiádu v Naganu. A představte si, že olympijský medailista a držitel Stanley cupu Dominik Hašek stál v hokejové bráně na rybníce už ve třech letech. Gól se mu tenkrát snažili dát tatínek nebo dědeček.

Zdeněk Krupička při zápase se Švédskem v rámci BALTACI CUP 2013

Držitel Zlaté hokejky Zdeněk Krupička nás naopak vezme mezi současné parahokejisty, i když tvrdí, že teď už působí jen jako záloha. Vysvětlí, proč se čeští parahokejisté zlepšují, přestože nemají tak skvělé podmínky pro přípravu jako například Kanaďané. 

Ze kterého slavného hokejisty si vzali příklad? A jak moc trénují? I to se dozvíte, když si pustíte Totál Talkshow.

Pořad si můžete živě i ze záznamu pustit na webu Rádia Junior a audioportálu mujRozhlas

Spustit audio

Související