Lidé na elektrokoloběžkách vypadají jako surikaty, myslí si koloběžkyně

29. srpen 2022

Víte, jak se říká jezdcům na koloběžkách a jak jízdě na nich? S expertkou probereme typy koloběžek pro děti i dospělé. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Tomu, kdo používá koloběžku, se říká koloběžec nebo koloběžkyně. A jízdě se pak říká koloběhání. Manžel Ivety Komárové dokonce na koloběžce závodí. Tenhle sport zkrátka už dávno není jen pro děti.

Koloběžkyně Iveta Komárová

Iveta jezdí na klasických koloběžkách poháněných odrážením se nohama. A jaký má názor na elektrické koloběžky, které člověka svezou bez námahy? „My jim říkáme surikaty,“ přirovnává je ke zvířátku známému ze zoologických zahrad. „Protože ty lidi, když na těch koloběžkách stojí, tak ta řídítka mají vlastně skoro v úrovni prsou a lokty mají blízko u těla, takže vypadají jako panáčkující surikata.“

Znamená to, že ji elektrokoloběžky, které získaly oblibu zejména na krátké přesuny ve městech, nelákají? „Nikdy neříkej nikdy, ale nikdy jsem to nezkoušela a ani nemám zájem,“ odpovídá koloběžkyně. 

Jaké typy koloběžek existují? A co po jízdě na klasické koloběžce nejvíc bolí? I to se dozvíte, když si poslechněte celý podcast, který pro vás připravila Jitka Slezáková.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Jitka Slezáková , kpe
Spustit audio

Související