Moderátoři přijali adrenalinovou výzvu a vyzkoušeli si na vlastní kůži canyoning

9. červenec 2022

Jirka Kohout s Janou Rychterovou vyrazili do Julských Alp, aby v okolí městečka Boveč zdolali pár vodopádů a na vlastní kůži vyzkoušeli canyoning. Přežili to ve zdraví? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Jirka Kohout a Jana Rychterová se vydali do Slovinska, aby za vás vyzkoušeli canyoning. Co to je za sport? Musíte se vydat do hor, do kaňonu, kterým protéká řeka. Druhý díl našeho povídání si můžete pustit TADY >>

Co je čeká?

„Čekají nás tři kaňony. Nacházíme se v údolí Soči v Triglavském národním parku v městečku Bovec, odkud budeme vyjíždět,“ oznamuje instruktor Mates, když Jana s Jirkou dorazí na místo srazu.

Jirka sice vyzkoušel spoustu různých sportů, ale v canyoningu je nováček: „Já jsem tohle ještě nikdy nedělal! Vysvětlíte nám, jak na to?

Skok, sklouznutí a slaňování

Čtěte také

„Půjdeme pěšky řekou, možná trochu budeme plavat. Vertikální stupně budeme překonávat třemi způsoby: jsou to skok, sklouznutí a slaňování,“ vysvětluje instruktor, jak se dá dostat dolů, když se řeka dostane na hranu skály. Co dalšího si Jirka s Janou musí zapamatovat?

Když přijdete k vodopádu, nečučte dolů! Proč? Můžete tam spadnout. Vždycky musíte mít cvaknutou „osobku“, tedy karabinu, kterou se jistíte a jste připevnění k lanu.

Poslechněte si celý podcast a vydejte se s námi na dobrodružnou cestu horskou říčkou v Klubu Rádia Junior!

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

Spustit audio

Související