Nejdřív jsem se Pottera bála, říká skalní fanynka Soňa. Je poterrománie ještě trend?

27. srpen 2022

Soňa miluje příběhy Harryho Pottera a ráda by chodila do Zmijozelu. Místo toho aspoň plní zajímavý program pod záštitou britské královské rodiny. Jaký?

Patnáctiletou Soňu Hubkovou pěstování kaktusů, stará se o svého pejska a morče, učí se cizí jazyky a naprosto miluje Harryho Pottera. V dalším dílu podcastu Trenduj se dozvíte, co je to DofE, zjistíte, jestli Harry Potter pořád trenduje a proč je lepší číst knížky v originále.

Trendy, o kterých se bude mluvit:

  • Potterománie – Zajímají ještě někoho knížky o Harrym Potterovi? Do které koleje byste chtěli patřit? Kdo je vaše nejoblíbenější postava?
  • Zdokonalování sama sebe a mezinárodní program DofE (The Duke of Edinburgh’s international award) – Je důležité na sobě pracovat a rozvíjet se. A kdo to navíc dělá v rámci programu, který podporuje britská královská rodina, může získat certifikát (potvrzení), který mu usnadní třeba studium v zahraničí. Co to všechno obnáší a co znamená „bronzová úroveň“, které Soňa dosáhla?
  • Čtení knížek v originále – Je lepší si číst knížky v českém překladu, nebo třeba v anglickém originále? Jaké to má ne/výhody?

Soňa radí:

  • Rozhodně si nečešte kudrnaté vlasy. Za žádnou cenu! (A když už, tak jen za mokra. Jinak budete mít na hlavě cukrovou vatu :-) )

Co Soňu na filmech o Harrym Potterovi zklamalo? Jaké tři věci by na sobě chtěla změnit, kdyby to šlo? Poslechněte si podcast Trenduj s Evou Sinkovičovou a všechno se to dozvíte.

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související