Nejtěžší je zvyknout si na nepředvídatelnost, varuje na začátku školního roku psycholožka

1. září 2020

Jak zvládnout nástup do školy, co všechno nás letos čeká a jak si zvyknout na nový denní režim? Romana Růžičková se ptala psycholožky Barbory Downes.

Školní rok začíná v trochu zvláštní době poznamenané koronavirem. Jak říká psycholožka Bára, nejtěžší je zvyknout si na nepředvídatelnost. Nikdo pořádně neví, co přesně nás čeká. Roušky můžeme zatím v lavicích až na výjimky odložit. Některé školy se zatím neotevřely.

Vyrobte si knížku zážitků

Začátek školy je často nároční sám o sobě. Může se nám stýskat po prázdninových radovánkách. Jak se vyrovnat s tím, že nám začínají povinnosti? Podle Báry je dobré neskočit do toho rovnýma nohama. Poslední týden o prázdninách bychom se tedy měli už pomalu začít zklidňovat a připravovat. 

Prázdniny také můžeme uzavřít tak, že si vyrobíme knížku zážitků, do které si rukou napíšeme, nebo nakreslíme, co všechno se nám v létě přihodilo.

Bojíte se online výuky?

Seděla vám online výuka, nebo vám vadila? Bára v rozhovoru poradila, co dělat, aby vám online výuka nepřišla tak hrozná. Kdyby někdy náhodou znovu přišla, nebudete tak zaskočení. Tak si to poslechněte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. 

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Romana Růžičková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související