Nemohu udělat čtyřky padesátikilové dívce, na to nepřistoupím, krčí rameny plastický chirurg

11. únor 2022

Zvětšení, zmenšení nebo alespoň modelace prsou? To jsou otázky, nad kterými aspoň občas přemýšlí snad každá žena. Podle plastického chirurga Roberta Remeše je důležité si při prvním rozhovoru s klientkou určit jasná pravidla, a teprve potom operaci realizovat.

„Odložte si, ukažte mi, jak vaše prsa vypadají, řekněte mi, jak by podle vás měla vypadat a já vám pak řeknu, jestli je to reálné nebo ne. V naprosté většině případů ženám říkám, že jejich prsa jsou dobrá, protože ona většinou opravdu dobrá jsou, operace není třeba,“ míní plastický chirurg Robert Remeš.

Na vylepšení posílají dcery jejich matky

Ženy přicházejí k plastickému chirurgovi často pod tlakem okolí. A kupodivu to nejsou ani tak muži, kteří si přejí úpravu prsou u svých manželek nebo přítelkyň, ale matky! Ty často posílají své dcery na vylepšení. „Dělej s tím něco, vypadáš hrozně, po tom kojení už to není, co bývalo, řeknou jim, a v tom okamžiku má mladá žena v hlavě hřebík, který ji tam bodá, a je na mně, abych jí to vymluvil,“ usmívá se Robert Remeš.

Příliš malá, nebo velká? Důvodů, proč se rozhodnout pro plastiku, může být hned několik

Největší zájem je o zvětšení prsou, tzv. augmentaci. V jiných případech stačí menší úprava v podobě modelace. Jsou to rozdílné zákroky. „Často přicházejí mladá děvčata s tím, že chtějí zvětšit prsa až o tři čísla. A já nemohu udělat čtyřky padesátikilové dívce, na to nepřistoupím,“ říká plastický chirurg.

Další skupinou žen, které vyhledávají služby praktického chirurga, jsou ženy, které mají prsy poznamenané kojením, v neposlední řadě pak dámy kolem padesátky, které se nechtějí smířit se stárnutím.    

„Takovým hezkým příkladem v mé ordinaci byla dáma, která měla už dvě vnoučata a od patnácti let trpěla tím, že nebyla spokojená se svými prsy. Tak jsme je zvětšili a ona mi řekla, že si konečně připadá jako ženská. Splnila si svůj sen. To jsou nejkrásnější situace, kdy si říkám, že to stojí za to. Z šedivé myšky je najednou sebevědomá žena,“ pochvaluje si Robert Remeš.

Jaký je rozdíl mezi modelací a augmentací prsou? Jaké metody se používají? Který řez je nejbezpečnější? Dozvíte se v záznamu pořadu.

Spustit audio

Související