Onošené pohádky ze šatníku. I oblečení může zažívat veselé příhody

16. červen 2024

Také máte šatník natolik přeplněný, že už nevíte, co všechno se v něm schovává? Nakoukněte s Hajajou do skříní, v nichž se skrývají krátké tkaničky nebo hladový svetr.

Vypráví: Lukáš Bouzek
Napsal: David Košťák
Dramaturgie: Lenka Veverková
Režie: Izabela Schenková
Natočeno: 2019

Když má svetr hlad

Mnoho z nás má doma kus oblečení, který nenosí. Nepohodlné kalhoty, příliš volné tričko nebo třeba čepici, která vám pořád padá do čela... Malý Josef dostal od babičky svetr, co kousal! Proč byl svetr takový hlad? A nemáte i vy v šatníku také ně-jaký hladový kus oděvu? A nezapomněli jste ho jenom nakrmit?

Kolik srandy snesou kšandy

Nosíte ve svých kalhotách pásek, nebo máte raději kšandy? Zvědavý kluk jménem Dan nosil modré kšandy s bílými pruhy, které se svými zobáčky nejraději zakusovaly do modrých šortek s obrovskými kapsami. Jednoho dne se však stalo, že Dan kapsy přeplnil a kšandy už příliš těžké šortky neunesly! Jak to bylo dál? To si poslechněte v pohádce.

Dál doskáče, kdo šetří své punčocháče

Znáte ten pocit, kdy se vám punčocháče pomalu ale jistě sesouvají dolů a vy si je musíte nenápadně vyhrnovat nahoru? Už vás někdy napadlo, proč to dělají? Možná se stejně jako punčocháče holčičky jménem Julie jenom bojí výšky. Jak tenhle problém vyřešit?

Kratičká tkanička

Dnes nás Hajaja zavede za tkaničkou, která nosila v botě nedospělou dětskou nožičku. Ta ale časem začala růst a dětská bota jí byla již nadále malá. A tkanička byla příliš najednou krátká! Co s ní bude? Zařadí se mezi špagety nebo snad žížaly? To se dozvíte v pohádce!

Až se nasmrká a uschne

Máte ještě ve skříni látkové kapesníky, nebo jste je už všechny vyměnili za papírové? Takový látkový kapesník není na rozdíl od těch jednorázových vůbec k zahození. Zejména pokud na něm máte vyšité svoje jméno. Pohádku o kapesníku, který patřil malému Samuelovi, vám poví Hajaja.

Příliš vážná kravata

Nosíte někdy pod krkem motýlka nebo kravatu? Tyhle kusy oblečení se nenosí každý den a mnohdy musíme počkat na nějaký slavnostní okamžik, abychom si je mohli vzít na sebe. O tom, jak David dostal svou první kravatu a jak se s ní skamarádil, vám bude vyprávět Hajaja.

Neplecha ve skříni

Spolu s Hajajou se podíváte za Pepou, který má doma hladový svetr, co ho kouše. Kvůli tomu ho Pepa nenosí a schovává ho ve skříni. Ostatní kousky v jeho šatníku však na sobě začínají mít malé dírky. Jak je to možné? Rozluštěte tuhle záhadu v pohádce.

Pohádky skřítka Hajaji můžete poslouchat každý den živě od 19:50 hodin ve vysílání Rádia Junior a po odvysílání ještě po dobu 28 dní online – spolu s dalšími pohádkami a příběhy na webu junior.rozhlas.cz/pribehy nebo v aplikaci mujRozhlas.
Něco pro rodiče:
Nestihli jste si poslechnout u nás na webu? Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související