Pádlo do ruky a hurá na vodu! Trenérka i mladí závodníci prozradí, co obnáší rychlostní kanoistika

31. březen 2024

O rychlostní kanoistice s trenérkami Lenkou Fuksovou a Alenou Válkovou i mladými kanoisty Vojtou Kuchtou a Hankou Veselou.

Totál talkshow zase moderují Denisa, Vojta a Pepíno a tedy je jasné, že se bude věnovat sportu. Tentokrát ovšem takovému, s nímž ani jeden z moderátorů nemá osobní zkušenost. Ale proto, že máme úžasné posluchače, dostali jsme na rychlostní kanoistiku tip od jednoho z nich - Vojty Kuchty, který se do tohoto úžasného vodního sportu zamiloval.

A není divu, Vojta bydlí kousek od Nymburka, kde je opravdu velká základna rychlostní kanoistiky – Lokomotiva Nymburk. Děti tam vedou dvě úžasné dámy, trenérky Lenka Fuksová a Alena Válková, které všechny budoucí kanoisty mezi sebe srdečně zvou. Alena vede benjamínky a Lenka starší děti.

Denisa Kimlová, Lenka Fuksová, Hana Veselá, Alena Válková, Vojta Zimmel, Vojta Kuchta, Josef Voleman

Lenka Fuksová kromě své vlastní kanoistické minulosti, samozřejmě představí i svou rodinu. Její manžel Petr Fuksa je bývalý reprezentant v rychlostní kanoistice, mistr Evropy a světa i olympionik. Starší syn Martin Fuksa je současný český reprezentant v rychlostní kanoistice. Je trojnásobným mistrem světa, dvanáctinásobným mistrem Evropy, držitelem dvou světových rekordů i olympionik. A mladší syn Petr Fuksa je dvojnásobným vicemistrem Evropy do 23 let, dvojnásobným bronzovým medailistou z Mistrovství světa do 23 let a taky olympionik. A Lenka v Totál talkshow samozřejmě prozradí, jak se stane, že se do jednoho sportu pustí celá rodina.

A co se mládí týče, kromě Vojty Kuchty, jehož největším zážitkem bylo vidět na vodě mistra světa Martina Fuksu, přijde do studia i Hanka Veselá, která ráda jezdí kilometrovou trať, i když bolí a baví ji i ta dvousetmetrová. Prozradí, co dělá, když se nevede, i jak slaví, když ano.

Víc uslyšíte v Totál talkshow!

Pořad si můžete živě i ze záznamu pustit na webu Rádia Junior a audioportálu mujRozhlas

Spustit audio

Související