Pavel Tesař propůjčil hlas Milhousovi ze Simpsonů i padouchovi Jokerovi. Jak si poradí s vyprávěním pohádky?

16. září 2022

Další pohádku z cyklu Hajaja živě vypráví známý herec a dabér Pavel Tesař. Jaké dabingové role má nejradši?

Usměvavého herce a dabéra Pavla Tesaře určitě znáte jako hlas Milhouse z oblíbeného seriálu Simpsonovi. V téhle animované show si ale vyzkoušel více rolí. Například profesora Flinka. „Jednou jsem dělal i malou Maggie,“ vzpomíná. To když potřebovali nadabovat, jak si sestra Barta Simpsona krkne. Pavla zkrátka baví výzvy a podivné postavy. „Namluvit normálního člověka je nejtěžší,“ říká dokonce.

Pavel je ale slavný nejen svým hlasem. Hraje v seriálech, filmech a vystupuje v divadle. Zní tedy skoro neuvěřitelně, že jako mladý byl extrémní trémista. Divadlo ho ale moc lákalo. Později jich dokonce několik spoluzakládal. „Byl jsem u toho, když se zakládalo Dejvické divadlo a Divadlo v Dlouhé,“ vypočítává skromně.

Pohádka Kouzelný dědeček

Ve studia Rádia Junior se Pavel Tesař proměnil v kouzelného dědečka, který si chce vzít dovolenou. Podívejte se na video, jak tahle pohádka ze seriálu Hajajafón od Tomáše Ráliše dopadne.

Jak se mu daboval komiksový Joker, kterého hrál Joaquin Phoenix? Pusťte si celý podcast pod hlavním obrázkem nahoře v článku. Další zajímavé rozhovory s hvězdami letošního Hajaji živě postupně najdete tady na našem webu >>

autor: kpe
Spustit audio

Související