Po prázdninách se rozjíždí práce školních redakcí a mediálních klubů. Máte je ve škole taky?

8. září 2024

Jak se vytváří školní časopis a co se dělá v mediálním klubu? 

A protože právě ve školních redakcích tam vyrůstají naši budoucí kolegové – mladí šikovní novináři, rozhodli jsme se připravit několik speciálů Totál talkshow, ve kterých vám novinářskou budoucnost představíme.

Do Totál talkshow zavítali hosté ze Smysluplné školy a školy Jedna radost

Tentokrát se podíváme do školy Jedna radost v Poděbradech, kde vydávají časopis Radost na měsíc a taky do Smysluplné školy na Lyčkově náměstí v Praze, kde mají super mediální klub.

Škola Jedna radost je malá škola, kde si všichni tykají a mají spolu krásné vztahy. Školní časopis Radost na měsíc přijeli do Prahy představit pan učitel Jiří Klečák a studenti Adéla, Julie, Tereza a Sáťa. I když nikdo z přítomných se na novinářskou budoucnost nepřipravuje, časopis, jeho tvorba a témata všechny ohromně baví.

Naopak z Mediálního klubu Smysluplné školy, který vede Michaela Smolařová, se na budoucí novinářskou profesi chystá hned několik studentů. Anežka, Nela, Tereza a Honza dokonce získali za svou práci ocenění při vyhlašování školního časopisu roku. Velkým zážitkem pro ně bylo vyzkoušet si v České televizi tvorbu zpráviček a už několikrát přispěli rozhovorem či reportáží i do vysílání Rádia Junior.

O čem nejraději píší a natáčí? Jaká témata jsou top u nich ve škole? A jaké plány mají do budoucna?

Uslyšíte v Totál talkshow!

Víc uslyšíte v Totál talkshow!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Pusť si video