Po tom, co Aneta zmizela. Někdo ubližoval, někdo dělal, že to nevidí…

Kyberšikana je nebezpečná a může potkat každého z nás. Aneta by mohla vyprávět, jenže to by někdo musel vědět, kam se poděla. Co se stalo?

Příběh spisovatelky Kláry Vlasákové vypráví o dívce, kterou spolužáci prostřednictvím sociálních sítí šikanovali. Aneta se nikomu nesvěřila, dlouho se tím trápila, až jednoho dne prostě utekla.

Na to, co se stalo, vzpomínají všichni zúčastnění – rodiče, bratr, spolužáci i učitelé. Všichni mají máslo na hlavě. Někdo ubližoval, někdo dělal, že to nevidí a někdo si prostě jen ničeho nevšímal. Přestože ode dne, kdy Aneta zmizela, uběhly už tři roky, všichni hrdinové příběhu jsou jejím zmizením navždycky poznamenaní. Jak to všechno dopadne? Najde se Aneta?

Nebojte se ozvat

Pokud se kyberšikana týká vás, nebo někoho, koho znáte, nenechávejte si to pro sebe! Svěřte se dospělým, nebo volejte na linku bezpečí. Telefonní číslo Linky bezpečí je 116 111, ale můžete i napsat na chat Linky bezpečí nebo na její email pomoc@linkabezpeci.cz. Čím dřív se ozvete, tím dříve se všechno vyřeší.

O seriálu

Pětidílný seriál, jehož premiéru můžete na Rádiu Junior poslouchat, napsala Klára Vlasáková.
Režie Adam Svozil a Kristýna Kosová.
Hrají Anna Klusáková, Johanna Tesařová, Michal Lurie, Matěj Vejdělek a další.
Natočeno v roce 2018.

Čtení na pokračování běží ve vysílání Rádia Junior každý den v 18:30. Naladit si nás můžete tady.

Něco pro rodiče: 
Příběhy pro děti a mládež najdete ke koupi i na radioteka.cz

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související