Přečtěte si knížky Velký případ školního detektiva a Víš, co má v plínce myš?

6. červen 2014

Kdo je to Radílek? Komu, co a proč Radílek radí? Dozvíte se to v Knižní záložce.

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka.

Právě jsem se promrskala knížkou s bezvadným obrázkem na titulní stránce. Byla jsem zvědavá, co je to za podivný mrak nebo oblak, na kterém se vezou dva kluci a holka se zrzavým culíkem. Knížku Velký případ školního detektiva napsala Zuzana Pospíšilová, ilustrovala Hana Pavlátová a vydal Portál.

V růžku kouká sluníčko poněkud vyjeveně do otevřené knížky a pod tím je napsáno: První čtení, to nic není. Prejže rejže - to nic není. Snadno se to říká tomu, kdo umí číst.

Ten, kdo umí číst, si na té první stránce přečte taky nápis na velkém domě, před kterým skotačí … raz, dva, tři, čtyři, pět, šest… dětí. No jistě, je to to škola. A ten podivný oblak drží v ruce kšiltovku a také na ní je něco napsáno: Ra… radi… radí… Radílek!

Komu, co a proč Radílek radí? A co v té škole dělá detektiv? Čtěte Velký případ školního detektiva od Zuzany Pospíšilové, tam to všechno je.

Další knížka, původně nizozemská, je obrázková a hýbací. Pro velký úspěch vychází už podruhé v nakladatelství Barrister a Principal.

Bude se moc hodit všem dětem, co mají mrňavé sourozence, kteří už sice chodí po dvou (myslím po dvou nohách) a co jedí u stolu lžičkou (když chtějí). Častěji říkají: Maminko, neci papat, a hlavně: Maminko, neci čulat, neci kakat, neci nočník, neci záchod! Takové dítě, bezmála tříleté, má džíny vycpané nepromokavou plínkou. Nejdřív protestuje hodně nahlas: Neci nočník! Načež ohlásí s úsměvem: Bobek! A taky že jo.

Knížka, která tomu všemu vaše odrostlé mimino odnaučí, se jmenuje: Víš, co má v plínce myš?

Logo

Heleme se, zajíc v lese!
Copak asi v plínce nese?

Zajíc má plenkové kalhotky a jsou odklopovací. Ještě jste je neodklopili a neodhalili tu nadílku a vaše mimino už křičí: Fůůůj!
Ručím za to, že do dvou týdnů si samo přinese nočník.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video