Prevence dětem

8. duben 2016

Hostem Terezy Rašové v Atriu byl Martin Štolc, záchranář a předseda spolku Prevence dětem. Povídali si mimo jiné o seriálu Život nás baví, který spolu natočili.

Martin Štolc je předseda spolku Prevence dětem. Kromě své práce zdravotnického záchranáře jezdí společně se zástupci hasičů a policistů ještě do mateřských školek, kde si s dětmi povídá o tom, na co si mají při hraní dávat pozor. Ukazuje jim taky, jaké vybavení je v sanitce a k čemu slouží.

Výjezdy mají velký smysl, což dokazuje i příběh chlapce, který se ve školce s Martinem setkal: chlapeček byl doma s maminkou a popálil se. Maminka začala panikařit, ale on ji uklidnil, řekl jí, ať zavolá sanitku, že v ní přijedou kamarádi a pomůžou mu. Ničeho se nebál. Maminka byla Martinovi a jeho kolegům moc vděčná. Více se dozvíte ze záznamu pátečního pořadu Atrium.

Život nás baví aneb Staň se malým záchranářem

Tereza Rašová natočila se záchranářem Martinem Štolcem šestidílný seriál Život nás baví aneb Staň se malým záchranářem. Holky a kluci se dozvědí, jak ošetřit poranění, co dělat, když se stane nějaká nehoda, a samozřejmě si zopakují i důležitá telefonní čísla.

Skvělá pomůcka na zapamatování čísla 155 zní:„155, Martin (doktor) je tu hned.

První díl vysíláme v neděli 24. dubna 2016 v 9:00! Nenechte si to ujít!

Spustit audio