Profesně selhávám a je mi do breku, popisuje Háma emotivní moderování Dětského činu roku

5. srpen 2020

Víte o někom, kdo vykonal hrdinský čin, nebo je hodný a pomáhá ostatním? Nominujte ho na cenu Dětský čin roku. Herec Aleš Háma si slavnostní vyhlášení každý rok užívá.

Oblíbený herec a moderátor Aleš Háma je čestným předsedou Nadačního fondu Dětský čin roku. Každý rok moderuje jeho slavnostní vyhlášení, kde se oceňují dobré skutky, které vykonali malí hrdinové. Je to pro něj vždy dojemné a některé z příběhů mu vhánějí slzy do očí.

Jaké hrdinské skutky mohou vyhrát?

„Snil jsem o tom, že vytáhnu nějakého kluka z rybníku a dostanu od ministra vnitra hodinky,“ prozradil své dětské sny Aleš.

Ocenění v projektu Dětský čin roku se ale dočkají nejen ti, kteří někomu zachránili život. Dobrým skutkem je i pomoc starým lidem, zvířatům, nebo třeba vynesení odpadků. Proto má tenhle projekt několik kategorií. Rádio Junior je například partnerem kategorie Pomoc přírodě.

Stačí svůj příběh napsat, domluvit se s paní učitelkou, aby ho do 30. září 2020 odeslala a pak jen čekat, jestli váš příběh vyberou. Všechno si můžete zjistit na webu www.detskycinroku.cz

Je fain poslouchat rádio

A jak si to Aleš Háma u nás v rádiu užil? Moc! Zavzpomínal na to, jak si jako malý vždycky zalezl na chalupě v Krušných horách na půdu, kde to vonělo senem, a poslouchal rádio. U toho si prohlížel Čtyřlístek, nebo komiks Rychlé šípy.

Spustit audio

Související