Rádio Junior

6. leden 2015

Připravujeme vysílání pro děti plné zábavy, tedy pro všechny, kteří si umějí hrát a poslouchat.

Pod názvem Rádio Junior bude od 3. září 2012 fungovat web radiojunior.cz a stejnojmenný hodinový blok ve vysílání Dvojky Českého rozhlasu.
Vysílání Rádia Junior se bude skládat z povídání s hosty na nejrůznější zajímavá témata, čtení na pokračování, velké rodinné soutěže a pohádek od Hajaji.

Den dětí ze zkumavky ve Zlíně

Každý den se vysílání bude věnovat jiné oblasti dětského světa:
pondělí = Pod lupou (pohled do světa vědy a techniky)
úterý = Můj svět (vše, co děti bezprostředně obklopuje, co je zajímá a baví)
středa = Linka důvěry (odpovědi na citlivé otázky, které mohou trápit dnešní holky a kluky)
čtvrtek = Svět okolo nás (různá témata v nejširších souvislostech)
pátek = 3-2-1 víkend! (bilance týdenního vysílání, zhodnocení dosavadního průběhu soutěže a tipy na víkend)

Zora Jandová

Sobotní vysílání, tzv. „Speciál“, bude v září zasvěcen českým pohádkám a jejich autorům. Hned první zářijový víkend tak bude věnován Janu Werichovi a jeho pohádce Paleček. Následovat jej budou Karel Čapek a Pohádka pošťácká, Božena Němcová a Princ Bajaja, ale také Karel Jaromír Erben a Tři zlaté vlasy děda Vševěda. V říjnu se přesuneme do světa zvířat.

Četbu na pokračování zahájí vodnické čtení „Tatrmani“. Příběh o hastrmanech a dobrodružstvích z jejich říše napsala Zora Jandová pro Jiřího Lábuse, kterému se podařilo nenapodobitelným způsobem ztvárnit kolem dvaceti různých postav v legračním příběhu o hodných a zlých vodnících a hodných a zlých lidech.

Hodina rodinného vysílání, kde si i starší děti, i dospělí najdou to své, vyústí v tradiční pohádku. Skřítek Hajaja přinese pohádku na dobrou noc pro ty nejmenší.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.