Rádio Junior bavilo děti na festivalu rozhlasové tvorby v Olomouci

11. říjen 2022

Učitel navlečený v kostýmu řepy, soutěže, písničky a rozesmáté děti. Tak to vypadalo při představení Rádia Junior na Prix Bohemia Radio 2022.

38. ročník mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, který probíhá ve dnech 10.–13. října 2022 v Olomouci, nabízí soutěžní přehlídku těch nejzajímavějších rozhlasových počinů v několika kategoriích. Aby se na festivalu zabavily i děti, připojilo se Rádio Junior k doprovodnému programu pro základní školy.

Jana Rychterová a Jirka Kohout, moderátoři Rádia Junior si při této příležitosti připravili interaktivní představení, speciálně napsané pro tento festival, s názvem Kdo ukradl pohádku?! Děti se sice nedozvěděly, kdo tu pohádku ukradl a kam vlastně zmizela, ale měly možnost nahlédnout do rozhlasové kuchyně.

Malí návštěvníci se do pohádky s nadšením zapojili. Ocenily i účast jednoho z učitelů, který se nechal ochotně navléct do obrovské řepy přímo na pódiu. Představení se odehrálo v Pevnosti pozvání, sál zcela zaplněný rozesmátými dětmi byl odměnou pro všechny.

autoři: Jana Rychterová , kpe
Spustit audio