Rozmanitý život reportéra: v Afghánistánu potkal děti se samopaly, ve Finsku pekl děravý chleba

24. říjen 2021

Petr pracuje pro rozhlas i televizi, kde se věnuje cestovatelským reportážím. Kde všude Petr byl? A jaké neobvyklé zážitky na cestách zažil? 

Novinář a cestovatel Petr Voldán čas od času provází pořadem České televize Postřehy odjinud. Diváky už přenesl do různých zemí po celém světě. V poslední době se vypravil například do Švýcarska. Pracoval i jako zpravodaj v Rusku a Londýně.

Milovník chleba

Petr má zajímavou zálibu. Ve všech zemích, které navštíví, ochutná místní chléb. A často si ho tam vyzkouší taky sám připravit.

„Když někde natáčíme ten pořad, chci si to zkusit. Takže jsem pekl kulatý chleba s dírou ve Finsku. Má uprostřed opravdu otvor. Po upečení se pověsil na tyč, aby tam uschnul a dokud se nesnědl, tak se znovu nepeklo,“ vylíčil Petr.

Nebezpečné chvíle

Ne každá země, ve které pracoval, ale byla příjemná a bezpečná. Jako zvláštní zpravodaj působil i v Afghánistánu, kde se pořád válčí. „Potkávali jsme tam děti, které nosily na ramenou samopaly. Nebylo to moc příjemné,“ vzpomíná zkušený reportér.

Proč ho ze všech zemí, které procestoval, nejvíce překvapil Vietnam? Co přinesl ukázat moderátorovi Zdeňkovi Novákovi do studia? Pusťte si rozhovor a dozvíte se to.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Zdeněk Novák , kpe
Spustit audio

Související