Soutěž Pražský filmový kufr je šance pro všechny mladé nadšence do filmové tvorby

12. listopad 2023

Totál Talkshow se vydává do světa filmu s mladými filmaři a zástupci Pražského filmového kufru.

Letos se odehrál 7. ročník soutěžního festivalu mladých filmařů Pražský filmový kufr, který je určen dětem a mladým tvůrcům od 3 do 20 let. Do soutěže bylo letos přihlášeno více než 220 děl, která vytvořil rekordní počet 545 autorů. A několik mladých filmařů si s námi přijde do Rádia Junior popovídat.

V Totál talkshow bylo tentokrát opravdu plno

Nejprve vyzpovídáme organizátorku festivalu Petru Součkovou a dozvíme se, kdo je v porotě festivalu a o nejlepších snímcích rozhoduje a taky, jak vypadal závěr festivalu neboli FestDen.

A pak už nás čekají rozhovory s mladými filmaři – Josefem a Tondou Abrhámovými, kteří letos představili na festivalu film Blanca a experimentální film Divoké básničky Aleny Müllerové. A Kluci letos nebyli na Pražském filmovém kufru nováčky, v roce 2020 se stali vítězi s filmem Přežívání v divočině podle Jima Křováka.

Přijdou mezi nás i Doubravka Oblouková a Františka Turnerová z Ateliéru Aniděti, které prozradí, jak v ateliéru pracují, nebo fakt, že se právě rozhodují mezi třemi náměty, ze kterých může být další film.

A naším hostem bude i Mikuláš Plecitý, který se letos účastnil s filmem Jedna velká otázka a spolu s kolegy z filmového tábora získal cenu Mental Power za společný film Co s váma? Mikuláš s filmařinou začínal v první třídě a myslí si, že nastupující filmařská generace má rozhodně co říct.  Máme se na co těšit!

Všechny filmy, které se festivalu účastnily, najdete na webu prazskyfilmovykufr.cz 

Víc uslyšíte v Totál talkshow!

Pořad si můžete živě i ze záznamu pustit na webu Rádia Junior a audioportálu mujRozhlas

Spustit audio

Související