Telefon je dobrý sluha, ale zlý pán, myslí si vývojář únikových her pro děti

28. květen 2023

Jan Němec propojuje zážitek z mobilní aplikace s reálným dobrodružstvím. Jak vznikají moderní venkovní únikové hry? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Jitka Slezáková si k mikrofonu pozvala vývojáře unikových her pro děti a zjišťovala, jak se vlastně hrají. Proc se Jan rozhodl propojit virtuální svět s tím reálným?

„Vždy mě lákalo dělat něco nového a být u zrodu novinek a toho, jak se svět posouvá dál,“ vysvětluje Jan, jak dospěl k nápadu vytvořit mobilní aplikaci, díky které se dají hrát venkovní únikové hry. Narozdíl od únikových her, které se odehrávají v uzavřeném vnitřním prostoru, například nějaké místnosti, venkovní únikovky nikoho nesvazují prostorem ani časem. Hráči se tak mohou úplně ponořit do zážitku z místa.

„Chceme docílit hlavně toho, aby pochopili, že telefon je dobrý sluha, ale zlý pán,“ popisuje Jan. Je spousta aplikací, u kterých podle jeho názoru lidé stráví čas mnohdy úplně zbytečně.  „My chceme, aby s naší aplikací zvedli hlavu, podívali se třeba na náměstí a zjistili něco zajímavého na kašně nebo na nějakém sloupu,“ dodává. Hráči se tam dozví i spoustu zajímavostí z historie.

Jak taková hra probíhá? Poslechněte si celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Jitka Slezáková , kpe
Spustit audio