Televize je označila za krvelačné bestie. Majitelé bull plemen zorganizovali protestní akci

22. září 2022

Kateřina Kašparová představí  tradiční podzimní akci REKORD BULL SRAZ, která se zaměřuje na osvětu bull plemen. Prozradí taky, proč si vzala pejska z útulku. Moderuje Veronika Hájková.

„Byla to taková protest akce. Pojďte se sejít a ukážeme, že tihle psi jsou v pohodě, pokud mají správní přístup,“ vzpomíná v Klubu Rádia Junior na rok 2015 a první ročník Rekord bull srazu jeho zakladatelka Kateřina Kašparová.

Tehdy akci zorganizovali za pouhých 14 dní jako reakci na jednu televizní reportáž, která bull plemena označila za nebezpečné krvelačné bestie. „Strašně jsme se naštvali,“ popisuje pocity majitelů těchto psů Kateřina. Dokázat, že reportáž neměla pravdu, se rozhodli právě společným setkáním. „Při správném přístupu jsou to miláčci,“ vysvětluje a dodává: „Žádný pes se nerodí perfektní.“

Nakonec na první setkání v roce 2015 dorazilo skoro 400 pejsků. Návštěvnost akce každým rokem stoupá. Jak setkání probíhá? A čím jsou bull plemena zajímavá? I na to se Kateřiny zeptala moderátorka Veronika Hájková. Poslechněte si celý podcast.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Veronika Hájková , kpe
Spustit audio

Související