Trollové i draci. Jak se liší české pohádky a mýty od těch světových

30. duben 2023

Pohádky, mýty a pověsti ze všech koutů světa v Totál Talkshow. Se sinologem Jáchymem Černým, s herečkou a spisovatelkou Petrou Johansson a moderátorkou Viki Seifertovou, která je právě na Bali.

Tentokrát se Totál talkshow zaměří na pohádky, mýty a pověsti. Ve studiu Rádia Junior bude Denisa Kimlová, Gabriel Rabenseifner a jejich elévská posila Kristýna Petišková.

České mýty a pohádky samozřejmě moderátoři nevynechají a budou je srovnávat s těmi, které najdeme ve světě. Například na Bali, kde po tamních pohádkách pátrala Viki a jednu nám bude dokonce vyprávět. O čínské mytologii a pohádkách promluví sinolog Jáchym Černý. Prozradí například, že koryta řek mají podle starých mýtů na svědomí čínští draci.

Podíváme se ale taky na sever Evropy, který dobře zná herečka a spisovatelka Petra Johansson. Sama napsala moderní pohádku se severskými motivy Emma a trollí sen a prozradí, kterou severskou pohádku nebo mýtus má nejraději. A taky si představte, že ve Švédsku se dají v lese vidět zkamenělí trollové!

Víc uslyšíte v Totál talkshow!

Pořad si můžete živě i ze záznamu pustit na webu Rádia Junior a audioportálu mujRozhlas

Spustit audio

Související