Udělejte si pizzu na pánvi podle slavného kuchaře Jamie Olivera

10. květen 2023

Znáte kuchaře Jamieho Olivera? Máte rádi pizzu? Nepotřebujete troubu ani pec, stačí pánev a pár surovin a dobrota podle známého britského kuchaře je na světě.

Jamie Oliver je slavný britský kuchař, který vystupoval v televizních show o vaření, vydal spoustu kuchařských knih a taky měl síť restaurací. Má 5 dětí a podařilo se mu nastartovat změnu ve školních jídelnách ve Velké Británii. Jeho cílem bylo, aby se tam vařilo zdravěji a aby to holkám a klukům chutnalo.

Hlasujte pro Síťovku
do 5. června 2023 se hlasuje v anketě Podcast roku. Udělejte Terce Rašové radost a podpořte ji. Jak na to?

Chci podpořit Síťovku >>

Na Instagramu ho v březnu 2023 sledovalo 9,4 milionu lidí a na YouTubu měl 5,79 milionu odběratelů. Na sociální sítě dává hlavně různé recepty, takže si k němu jeho fanoušci chodí pro inspiraci.

Terku zaujalo, že dělá pizzu na pánvi. Nejdřív si připraví směs cibule, paprik a česneku, tu opeče a pak přendá vedle na prkýnko. Pánev utře kuchyňskou utěrkou a opeče na ní pizzovou placku (těsto dělá ze samokypřící mouky, špetky soli a vody), na placku opečenou z jedné strany dá půl konzervy sterilovaných krájených rajčat, připravenou směs paprik a cibule, posype nastrouhaným sýrem, posolí, pokape olivovým olejem, pánev přiklopí na chvíli pokličkou a je to. Pak už jen servíruje.

Zkusíte to s rodiči taky? V tomto díle Síťovky se dozvíte i to, jak dělá Jamie palačinky, nebo v kolika letech přečetl svůj první román.

Pořad Síťovka můžete poslouchat každou středu v 17:30 v živém vysílání Rádia Junior >>

Propásli jste některý z dílů? Nevadí! Poslechněte si ho kdykoli online na webu Rádia Junior >>

Spustit audio

Související