Uměli byste svému psovi poskytnout první pomoc? Víte, co nesmí jíst a jestli je dobré ho oblékat?

17. prosinec 2020

I pes se může zranit. Jak se zachovat? S fyzioterapeutkou Zuzanou jsme probrali i oblečky pro čtyřnohé miláčky a jejich vánoční jídelníček. Cukroví a salát jim škodí!
 

Fyzioterapeutka Zuzana Wildmannová dlouho přemýšlela, že by začala pořádat semináře pro majitele psů, kde by je učila, jak svým mazlíčkům v případě potřeby poskytnout první pomoc. Dlouho to ale odkládala. Až se jednoho dne začal její pes dusit a jen díky jejímu včasnému zásahu přežil. To ji přesvědčilo, že by se s takovou situací měl umět vyrovnat každý.

Často se zranění dá předejít

Úraz, nebo nějaká nenadálá zdravotní slabost se nevyhýbají ani lidem. Někdy za může náhoda a nejde tomu zabránit. Často ale stačí trocha opatrnosti. Pejskové často doplácí na to, že nejsou na vodítku a vběhnou třeba pod auto. Nejlepší je tedy smutným situacím předcházet a dávat na psi pozor.

Oblékat psa v zimě?

Pes ve svetru, pes v bundě, nebo pes v botách. Přichází zima a pro mnohé pejskaře rozhodování zda psa oblékat či ne. Kromě střihů a materiálů taky poradíme jak správně oblékat, a probereme i vánoční jídelníček. Našim pejskům i kočkám je totiž rozhodně lépe bez vánočního cukroví a bramborového salátu!

Jaká nejčastější zranění se psům stávají? Dá se jim předejít? Kdy bychom si rozhodně neměli hrát na hrdiny? I na to se jí zeptala Veronika Hájková.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior >>

Spustit audio

Související