Úspěšný český youtuber MenT odstartoval kariéru ve svých 12 letech

10. leden 2024

Znáte Honzu Macáka? Že ne? Ale když se řekne MenT, už určitě tušíte. Ano, řeč bude o známém českém youtuberovi, který má přes 1,5 milionu odběratelů.

Úspěšný český youtuber MenT, vlastním jménem Jan Macák, měl na youtubovém kanále MenT v listopadu 2023 1,51 miliónu odběratelů, což je, jako kdyby ho sledovali všichni obyvatelé Mnichova, třetího největšího města v Německu.

MenT měl v roce 2022 odhadovaný příjem asi 12 miliónů korun a svoje první video publikoval na YouTube ve svých 12 letech. V roce 2022 se umístil v žebříčku časopisu Forbes mezi 30 českými talenty ze světa byznysu, startupů, vědy, sportu i umění, kterým je méně než třicet let.

Jeho hlavní kanál MenT obsahuje reakční videa, challenge nebo ztřeštěné nápady, jako rozříznout kánoe, slepit ji páskou a vyzkoušet, jestli to ta páska zvládne, jak se o ní uvádí v reklamě. Páska to opravdu zvládla a kluci, kteří se tohoto pokusu zúčastnili, se na slepené kánoi projeli a nepotopili.

Na youtubovém kanále MENTSGARAGE jsou videa týkající se aut a jejich testování. Na třetím kanále má herní videa a poslední a nejnovější kanál se týká jídla a pití a jmenuje se Mám hlad! V jednom videu tu Ment společně s kolegou Radym ochutnává různé netradiční příchutě zmrzlin, jako čabajkovou, chlebovou, česnekovou nebo asfaltovou. Dali byste si? A co třeba koprovou? Myslíte, že MenTovi chutnala? A jak se mu jelo v nejluxusnější limuzíně na světě?

Poslechněte si tento díl podcastu Síťovka.

Pořad Síťovka můžete poslouchat každou středu v 17:30 v živém vysílání Rádia Junior >>

Propásli jste některý z dílů? Nevadí! Poslechněte si ho kdykoli online na webu Rádia Junior >>

Spustit audio

Související

  • Síťovka

    Tereza Rašová pro vás loví ty nejzajímavější perličky z moře sociálních sítí.