VIDEO: Kondiční trenér Filip radí, jak mít v tělocviku navrch

13. březen 2018

Musíte více sportovat! To je věta, kterou slýcháme čím dál častěji. A možná právě proto se nám do sportu moc nechce. Pohyb je ale prospěšný pro tělo i mysl. Jak najít způsob, abychom se dostatečně hýbali a přitom nás to bavilo? O tom jsme si povídali v Klubu Rádia Junior s kondičním trenérem Filipem.

Filip Raptopulos patří k lidem, kteří sportu zasvětili celý život. Má za sebou celou řadu kurzů. Vyzkoušel si třeba, jaké to je být plavčíkem, masérem nebo třeba hokejistou. Nakonec se stal kondičním trenérem holek a kluků. Filip už dávno pochopil, že děti nejsou jenom zmenšeninou dospělých, a proto přistupuje ke své práci úplně jinak. Chápe, že ne každého baví třeba fotbal nebo basketbal. Přesto říká, že bychom se neměli vzdávat radosti, kterou pohyb přináší. V čem je jeho trik?


Je to jednoduché! Filip se řídí heslem „sport je hra“. Představit si to můžete třeba takto. Udělat dvacet dřepů je pro většinu z nás strašná dřina a vlastně i otrava. I když víme, že si tak budujeme kondici, prostě nás to nebaví. Co to ale pojmout jako hru? Vžijte se do těla žabáka, který spěchá vysvobodit svou princeznu. Kdo přeskáče tělocvičnu jako první, vyhrává velkou žabí pusu!

Takových her je každý Filipův trénink plný. I když nehrajete fotbal ani tenis, přesto získáte dobrou fyzickou kondici. Hlavní je začít. Co vy na to? Dáte pohybu ještě šanci? Poslechněte si celý Klub Rádia Junior, který moderuje Péťa Ševčík!

Klub Rádia Junior běží každý všední den od 19 hodin na Rádiu Junior nebo na Dvojce. Naladit si nás můžeš zde.

Spustit audio