Vždycky mě rozčiluje, když dabuju hezké lidi, přiznává s úsměvem Martin Písařík

26. listopad 2020

Martin hraje v řadě filmů a seriálů. Daboval i jednu z rolí ve filmu Avatar. Taky ale neohroženě brázdil Afriku na motorce.

„Vždycky jsem byl hlučnej a divokej,“ popisuje se Martin Písařík. Rodiče prý nevěděli, co s ním, tak ho „šoupli“ na herecký konkurz. Díky tomu se dostal i na divadelní prkna a pak na konzervatoř.

Talent na matematiku

Na konzervatoři se naučil spoustu zajímavých věcí a nemusel se trápit s předměty, jako je fyzika, nebo matematika. Přitom měl na čísla hlavu. Na základní škole od páté do osmé třídy chodil dokonce do speciální matematické třídy. „Kdysi jsem byl chytrej, pak se to nějak zlomilo,“ okomentoval to s úsměvem.

Martin Písařík ve studiu i živě zazpíval. Jen se podívejte na video

Dabing jako olympijská disciplína

Herectví je podle Martina jako taková olympiáda – obsahuje spoustu různých disciplín. Jednou z Martinových oblíbených disciplín je dabing (tedy namlouvání cizích herců ve filmech do češtiny) a natáčení rozhlasových her.

A co nejraději dabuje? Jsou to bláznivé komediální seriály, kterým se říká sitcomy. A co naopak nerad? „Vždycky mě rozčiluje, když mluvím hezké lidi,“ říká z legrace.

Jsem ochutnavač

Na svých cestách po Africe, kde natáčel reportáže, si užíval nejen seznamování s místními obyvateli, ale i zvláštní jídla. Jak o sobě sám říká, je ochutnavač. Snědl dokonce i osináka afrického. Že nevíte, jak vypadá? Jen si to zkuste najít :-)

Co dalšího Martin zažil při svých toulkách po Africe na motorce? Dostal se do nějaké nebezpečné situace? I na to se ho zeptala Jana Rychterová, tak se podívejte na video, nebo si pusťte audio.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Jana Rychterová , kpe

Související