Věřím, že vše vždy vyjde, hlásá Vandrák Jan Révai. Přesto ho málem zatkla policie

20. srpen 2020

Říkají si Vandráci a na motorkách by jednou chtěli objet celý svět. Jak herec Jan Révai vzpomíná na cestu po Mexiku?

Tři odvážní cestovatelé na motorkách se rozhodli projet Střední Ameriku. Na svých cestách si herci Jan Révai, Pavel Liška a kameraman Hynek Bernard vysloužili přezdívky Zorro, Don Juan a Comandante.

Čekání na motorky

Na svých motorkách chtějí objet jednou celý svět. Ale cestování s motorkami není jen tak. Nesbalíte si je do kufru. Své milované stroje poslali na místo startu skoro tři měsíce před tím, než tam sami dorazili. Stejně tak probíhala cesta zpátky. Tři měsíce čekali, jestli se jim motorky vrátí do Česka.

Musíte věřit, že všechno vyjde

Přípravy na velkou cestu znamenají velký stres. Jan je ale podle svých slov největší optimista ve skupině. Věří tomu, že vždycky všechno vyjde.  Plánování takové výpravy trvá skoro rok. Je potřeba sehnat všechny informace i finance. Poslední měsíc příprav je prý nejtěžší. Všichni myslí hlavně na to, aby něco nezapomněli.

Mexiko voní

Vandráci projeli devět státu a Mexiko bylo pro Jana nejzajímavější z nich. Bylo nejbarevnější a moc dobře „vonělo“. V Mexiku je totiž všechno – hory, lesy, pouště, pláže, džungle i sopky.

Čtěte také

Neohrožení motorkáři tam prožili spoustu věcí. Mluvili se šamanem, prošli džunglí, poprvé v životě se potápěli a zažili očistný duchovní rituál v potní chýši. A jaké bylo jejich hlavní pravidlo během cesty? Neplánovat!

Problémy s policií

I když měli vždy štěstí a nic se jim nestalo, jednou si prožili horkou chvilku. V Mexico City Jana zastavila policie a obvinila ho, že si chtěl zajít na záchod na veřejnosti mimo WC. Nakonec se vše vyřešilo. Cestovatelé policisty přesvědčili, že si Jan po výstupu z taxíku pouze povolil pásek a že je to český zvyk. Nevěříte? Tak si to poslechněte.

Cestovatelské středy na Rádiu Junior
Každou prázdninovou středu se ve vysílání a v soutěži Expedice Junior věnujeme jedné krásné zemi.
V 17:10  pro vás vždy vyzpovídáme zajímavého hosta.
Těšte se na šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, influencera Kazmu, herce Pavla Lišku a další.
Program cestovatelských střed >>

autoři: Aleš Březina , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související