Vznikají u nás youtube videa oblíbená po celém světě. Jejich autor přitom neumí česky

6. září 2023

Tlumočník Marek Kadlec vám přeloží, proč se Steve Watts nenaučil jinak než anglicky, proč mu v práci pomáhá straka, a kde všude Steve naučil děti anglicky. A Steve se strakou jsou zrovna ve víru natáčení novinek! Moderuje Jana Rychterová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Do Klubu Rádia Junior zavítal youtuber Steve Watts, který s pomocí své straky Maggie učí děti anglicky po celém světě. Do studia dorazil i jeho tlumočník Marek Kadlec. S moderátorkou Janou Rychterovou si povídali o tvorbě videí i úspěchu ve světě.

Steve a Maggie ve světě

Steve Watts tvoří se svou plyšovou strakou Maggie videa na YouTube kanál s názvem Steve and Maggie. Ačkoliv Steve žije v Česku už 20 let, pohádkovými příběhy učí děti anglicky v různých koutech světa.

Čtěte také

„Na celém světě nás sleduje 15 milionů fanoušků a z České republiky vím, že je to 0,1%,“ překvapuje Marek Kadlec. „Nejvíce dětí se na nás dívá v anglicky mluvicích zemích. V Americe, v Kanadě, v Británii, v Austrálii. Pak se na nás dívají děti v celé latinské Americe a tam jim to dabujeme do latinskoamerické španělštiny,“ říká. V Evropě překládají do němčiny, francouzštiny a italštiny. Dokonce dabují i arabsky nebo japonsky.

Kouzlo zeleného plátna

Společně s týmem natáčí Maggie a Steve své pohádky v takzvaném greenscreenovém studiu. Zelená se totiž dá potom při úpravě videa snadno nahradit nejrůznějšími obrázky i různým prostředím. Říká se tomu klíčování.

„To je pro nás ten zázrak, my vlastně můžeme cestovat po celém světě, můžeme jít pod moře, můžeme létat, můžeme se podívat na jakýkoliv kontinent. To je ta svoboda té fantazie, kterou v tom zeleném studiu máme,“ vysvětluje Steve.

Kromě YouTube videí, pohádek a příběhů vytvořili Steve a Maggie i svou vlastní učebnici pro školy avelké množství vzdělávacích materiálů. „Když se díváte na Steva a Maggie, v tu chvíli jste vtažení do anglického příběhu a ani nevíte, že se učíte anglicky,” popisuje hlavní záměr edukativního pořadu Marek.

Jestli si chcete poslechnout, jak na otázky Jany Rychterové odpovídala straka Maggie, poslechněte si Klub Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Jana Rychterová , bva
Spustit audio