Zahání to depky, pochvaluje si sběratel autogramů. Má jich přes 13 tisíc

2. únor 2020

Nejšťastnější člověk na světě je prý sběratel. Co Vítka Formánka baví na sbírání podpisů slavných, jaké má fígle, a který autogram je nejvzácnější na světě? 

Chtěli byste doma mít podpis svého oblíbeného zpěváka nebo herečky? Tak pozor! Může se z toho stát dost návykový koníček. Své o tom ví Vítek Formánek, který autogramy sbírá už mnoho let. Na své hobby ale nedá dopustit a podpisů slavných má než třináct tisíc.

Kousky do své sbírky shání všelijak. Získává je při osobních setkáních, nebo si o ně píše poštou. Další možností je výměna například na setkání Klubu sběratelů autogramů, který existuje už od roku 1973.

Chtěli byste si to taky vyzkoušet? Vítek v rozhovoru s Jitkou Slezákovou prozradil několik dobrých vychytávek. Radí třeba nezačínat hned s těmi největšími hvězdami. Když vám náhodou Justin Bieber neodpoví na dopis, mohlo by vás to od dalšího snažení odradit.

A jaký autogram je nejcennější na světě? To jde těžko říct, ale mezi ty nejvzácnější rozhodně patří podpis dramatika Williama Shakespeara. Zachovalo se jich prý jen šest.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. 

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Jitka Slezáková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio