Zlatý oříšek vyhrála baletka i nadaný plavec. Kdo je do soutěže přihlásil?

16. únor 2021

V soutěži Zlatý oříšek se objevují nadané děti. Představíme vám dva finalisty, plavce Daniela Macha a baletku Andreu Šrámkovou. 

V Klubu Rádia Junior nás navštívila ředitelka Nadačního fondu Zlatý oříšek Iva Rašková. Ale nepřišla sama! Přivedla s sebou Daniela a Andreu. S Janou Rychterovou si povídali o soutěži, která odměňuje šikovné děti.

Letos se do soutěže přihlásilo sto padesát talentovaných dětí. Z nich porota vybrala sedm finalistů. A dva z nich přišli do studia Rádia Junior – Daniel Mach, který se věnuje dálkovému plavání a baletka a tanečnice Andrea Šrámková.

Piškoty a špičky nejsou to samé

Oba finalisté povídali o tom, co umí nejlíp. Andrea vysvětlila rozdíl mezi piškoty a baletními špičkami. Piškoty jsou plátěná obuv spíš pro začínající baletky, ty zkušenější potom mají baletní špičky.

Je balet jednoduchý, nebo to není jen tak? „Ze začátku to hodně bolí,“ připustila Andrea, „ale na to si člověk zvykne.“ Všechny baletní role jsou tak krásné, že to rozhodně stojí za to.

Pět kilometrů za hodinu

Dan se hodně věnuje individuálnímu sportu, při kterém je úplně soustředěný na sebe, sleduje jenom bójky, maximálně soupeře. V současné době uplave kraulem pět kilometrů za hodinu! Je to prostě borec.

Jak Andrea s Danem trénují online? Kdo je do soutěže přihlásil? Vynikáte v něčem a chtěli byste se přihlásit do soutěže Zlatý oříšek? Poslechněte si Klub Rádia Junior a všechno se dozvíte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

Spustit audio

Související