Zpěvačka Týna Svěcená miluje tenis a hudební festivaly. Chodit by chtěla s hokejistou

10. srpen 2024

První zkušenosti se zpěvem a moderováním Týna získala v dětské skupině Čiperkové. Pak stála u zrodu dívčí formace Babes, se kterou vystupovala dva roky.

Od letoška se už na plno věnuje své vlastní sólové dráze, sociálním sítím a studiu. Co všechno od ní Klára Nováková zjistila?

Sportovní kořeny

Po vzoru svého tatínka, sportovního komentátora Petra Svěceného, po prázdninách nastoupí na Vysokou školu ekonomickou. Stejně jako on moderuje akce, dbá na vydatný spánek a od šesti let se prohání na tenisovém kurtu. „Tenis mě naučil prohrávat,“ pochvaluje si.

První dva roky na závodech nevyhrála ani jedno kolo. „V deseti letech, když každý víkend prohráváte, tak to není úplně příjemný, ale nevzdala jsem to a potom to šlo,“ říká hrdě Týna. Sledovala zápasy světových hráček, zapracovala na své fyzičce, kondici, zhubla 20 kilo a najednou začala vyhrávat. Po celé České republice byla vyhlášená jako jistota dlouhého zápasu. Každý její zápas trval alespoň 3 hodiny a ten nejdelší dokonce 4,5!

Pořádně máknout umí i mimo kurty. „Písnička Mákni vznikla v období maturity, když už jsem byla zoufalá a ležela pořád v knihách,“ vzpomíná. Při skládání vlastních písní si nejprve vybírá beat, co se jí líbí, a na něj pak sama skládá melodii a text.

V letní Starparádě nám pustí nejenom svoje  písničky, ale i tracky svých nejoblíbenějších zpěváků a zpěvaček. Těšte se na pecky od Shawna Mendese, Mikolase Josefa, Ewy Farné nebo skupin Chinaski a Mirai.

Co se naučila díky tenisu? Proč tak moc miluje festivaly? Kvůli čemu se jí spolužáci smáli? Kteří kluci se jí doteď líbili a proč by chtěla chodit s hokejistou? Má radši zmrzku nebo dorty? Ve které zemi by chtěla studovat?

Nenechte si ujít letní Starparádu. Pustit si ji můžete každou prázdninovou sobotu v 9:00 ve vysílání junioru, nebo potom tady na webu.

Spustit audio

Související