Brácha byl provokatér, říká Milo z dua YesBrothers

3. srpen 2024

KapelaYesBrothers vznikla v roce 2018. Jako svého předskokana si ji vybral Michal David, Michal Hrůza, Ewa Farna nebo skupiny Noname a Botox.

Milo Fiala studuje v Brně na učitele prvního stupně, do toho skládá muziku, zpívá, hraje na kytaru a řeší produkci. Jeho bratra Honzu čeká příští rok maturita, hraje na bicí a má na starost outfity. Na focení přebalu jejich debutového alba Fialová deska vybral pro bráchu chlupatý fialový svetr. Založit si kapelu s bráchou může být někdy oříšek. „Brácha byl provokatér, když byl mladší. Jak už je starší, tak je parťák a baví nás to spolu,“ vzpomíná například Milo. Ve studiu Rádia Junior se potkali s moderátorkou Klárou Novákovou.

Ve Starparádě Rádia Junior nám Milo pustil hity svých hudebních vzorů. Dlouhodobě má rád kapelu Coldplay: „Líbí se mi, jakou dělají show. Je to absolutní špička. Poslední dva tři roky mě baví i skupina OneRepublic.“ Ze zpěvaček ho fascinují Dua Lipa a Miley Cyrus.

Sérii velkolepých show má v plánu taky skupina YesBrothers. Kdyby Milovi náhodou hudební kariéra nevyšla, neláme si z toho hlavu. „I toho učitele bych dělal hrozně rád. Co si myslím, je škoda, že je na tom oboru málo kluků. Jestli nás poslouchají nějaký kluci, tak jděte na pajdák. Za mě je to fajn škola. Jsou tam fajn lidi, fajn nálada a hlavně je tam hodně holek. Já mám jenom tři kámoše na vejšce, jinak je v ročníku 40 holek,“ libuje si starší z bratrů ze skupiny YesBrothers.

Jak to má Milo od dětství s hokama? Je to spíš slušňák nebo rebel? Jak bude vypadat Fialový koncert skupiny YesBrothers? Jakou písničku složil pro svého kámoše Dana Hlubučka? Kam by nás poslal v létě? A má radši zmzku nebo čokošku?

Nenechte si ujít letní Starparádu. Pustit si ji můžete každou prázdninovou sobotu v 9:00 ve vysílání junioru, nebo potom tady na webu.

Spustit audio

Související